Predstavljena mobilna aplikacija za bolji Novi Zagreb

Putem aplikacije stanovnici Novog Zagreba moći će se informirati o događajima i novitetima u četvrti, bit će im dostupne e-knjige i važni dokumenti, a putem chata i foruma moći će ukazati na probleme u NZ-u.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.02.2019. / 07:31

Aplikacija GČ Novi Zagreb (Foto: GČ NZ) (Foto: G? NZ)

Stanovnicima Novog Zagreba odnedavno je dostupna aplikacija GČ Novi Zagreb namijenjena mobilnim uređajima putem koje stanovnici ovog zagrebačkog kvarta na jednom mjestu mogu pronaći sve novosti i informacije vezane uz dio grada u kojem žive, kao i druge zanimljive događaje poput koncerata, izložbi, festivala i slično koji se održavaju u Zagrebu.

Za razvoj aplikacije zaslužne su Monika Damjanović, apsolventica Ekonomskog fakulteta i Zagrebu koja je programirala aplikaciju te vijećnica Gradske četvrti Novi Zagreb istok Maja Baturić.

Aplikacija je započela svojim radom za četvrt Novi Zagreb istok, no kako smo dobili potporu od Novi Zagreb zapad, ona je objedinjena u jednu, komentirala je u razgovoru za ZIMO Monika Damjanović. Kao najvažnije mogućnosti aplikacije ističe informiranje građana o događajima i novostima iz kvarta, interaktivnu kartu, kao i knjižnicu u kojoj će biti dostupne e-knjige i dokumenti poput odluka za javnost gradskog vijeća i mjesnog odbora.

Posebno treba spomenuti i opciju chata putem koje se stanovnici kvarta mogu dogovarati o važnim stvarima vezanim uz život u Novom Zagrebu i razmjenjivati iskustva, a dostupan je i formular tj. upitnik putem kojeg se mogu slati pohvale, kritike, upiti i zahtjevi vezani uz kvartovske probleme, a Monika i Maja pobrinut će se da se njihov glas pročuje i dalje te će ih proslijediti nadležnima.

Na upit što ju je inspiriralo da napravi aplikaciju Monika kaže: "Sve ovo što vidite je trud i rad Maje i mene za bolju četvrt i bolji grad”. Napominje kako bi u budućnosti željela vidjeti jednu aplikaciju koja će objediniti aplikacije svih gradskih četvrti koja će svim Zagrepčanima omogućiti postojeće opcije.

Više informacija o preuzimanju aplikacije i njenim mogućnostima možete dobiti na stranici na Facebooku Mobilna aplikacija GČ Novi Zagreb ili joj možete direktno pristupiti ovdje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti