Predstavljeni Samsung Galaxy J serija i Phone+ ekosustav

Predstavljeni uređaji Phone+ ekosustava mogu se koristiti u kombinaciji sa Samsung Galaxy 8 i 8+

Martina Čizmić | 12.07.2017. / 16:05

Samsung je u Zagrebu predstavio cijelu paletu uređaja iz Phone+ ekosustava među kojima su i novi Gear VR uređaj s upravljačem, poboljšanu pametnu kameru Gear 360 te potpuno novi Samsung DeX, uređaj koji omogućava produktivnost u pokretu pretvarajući pametni telefon u stolno računalo.

Unaprijeđeni Samsung Gear VR uređaj s upravljačem proširuje Samsungov ekosustav virtualne stvarnosti i omogućava  još jednostavnije i unaprjeđenije Gear VR iskustvo. Naime, sad je moguće njime upravljati s manje pokreta, što olakšava dugotrajno korištenje.

Tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon koje se nalaze na upravljaču, lako su dostupne, a novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje.

Premijerno je predstavljena i poboljšana Samsung Gear 360 pametna kamera koja omogućava snimanje video zapisa u 4K razlučivosti. Zahvaljujući 8,4 megapikselnim senzorima slike i Bright Lens F2.2 lećama na oba dvostruka fisheye objektiva, Gear 360 kamera može stvarati fotografije visoke rezolucije, kojima  korisnici mogu pristupiti raznim načinima gledanja, alatima za uređivanje te foto efektima i filterima kako bi stvorili prilagođeni sadržaj.

DeX - pametni telefon postaje računalo

Najzanimljiviji dio Phone+ ekosustava sigurno je Samsung DeX, uređaj koji pruža iskustvo korištenja stolnog računala, temeljeno na Android operativnom sustavu. DeX omogućava korisnicima jednostavan pristup aplikacijama, uređivanje dokumenata, pretraživanje interneta, gledanje video zapisa, odgovaranje na poruke i još mnogo više, izravno s pametnog telefona.

Android korisničko sučelje optimizirano je za upotrebu s tipkovnicom i mišem te uključuje mnogobrojne, po veličini podesive, prozore, kontekstualne izbornike i inačicu internetskog preglednika za stolna računala. Suradnja s Microsoftom i Adobe omogućava kompatibilnost uređaja Microsoft Office i Adobe mobilnim aplikacijama, uključujući Adobe Acrobat Reader mobile i Lightroom, omogućavaju funkcionalnosti poput onih na stolnom računalu i korisničko sučelje koje je prethodno bilo nedostupno na pametnim telefonima.

Nova, poboljšana Galaxy J serija

Također su predstavljani i noviteti u Galaxy J seriji pametnih telefona za 2017. godinu, koji će ovih dana biti raspoloživi za kupnju kod hrvatskih operatora i ovlaštenih distributera.

Sva tri nova modela donose pojednostavljeno korisničko iskustvo prilikom upotrebe kamere. J7 i J5 su opremljeni naprednom prednjom kamerom od 13 megapiksela poboljšane rezolucije i stražnjom kamerom od 13 megapiksela s LED bljeskalicom, koja korisnicima omogućuje snimanje jasnih i oštrih fotografija čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Poboljšanja po pitanju sigurnosti u odnosu na prethodnu seriju su ta da Galaxy J7 i J5 sadrže čitač otiska prsta.

Galaxy J7 ima metalno kućište i super AMOLED zaslon s full HD razlučivosti, duži vijek trajanja baterije i 3GB radne memorije. Nešto manji Galaxy J5 također ima moderno u potpunosti metalno kućište i super AMOLED zaslon s HD razlučivosti za izuzetno iskustvo gledanja.

Galaxy J3 također dolazi s čvrstim metalnim kućištem koje odgovara elegantnom dizajnu ostatka portfelja. Može pohraniti jednaku količinu podataka kao J7 i J5 zahvaljujući većem kapacitetu memorije (16GB) i povećanom kapacitetu radne memorije od 2GB, a uz pomoć poboljšane 13 megapikselne stražnje kamere s preciznim autofokusom može i snimiti bolje fotografije nego prije. Dodatno, Galaxy J3 ima ugrađenu obrambenu sigurnosnu platformu Samsung Knox, koja osigurava sadržaj telefona pomoću napredne enkripcije na hardverskoj razini.

Uređaji su dostupni hrvatskim kupcima, po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1179 kuna za Samsung Dex, 2799 kuna za kameru Gear 360 te 999 kuna za novi Samsung Gear VR s kontrolerom. Ovogodišnja serija Galaxy J7 dostupna je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2599 kuna, a Galaxy J5 po 2199 kuna. Novi Galaxy J3 za 2017. godinu se na hrvatskom tržištu očekuje početkom kolovoza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti