Pregrijavanje, uništeni ekrani i opekotine: Problemi za vlasnike novog modela Appleova sata

Čini se kako je riječ o problemima na malom broju uređaja koji su ograničeni samo na tržište Južne Koreje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.10.2020. / 14:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je prošli mjesec predstavio dva nova modela svog popularnog pametnog sata. Apple Watch Series 6 nadogradnje je postojećeg modela koji dolazi s nekim poboljšanjima, od kojih je najveća novost senzor za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Drugi model dolazi s novim hardverom, ali i samo s dijelom opcija "šestice", no njegov adut u odnosu na taj model jest - cijena. Apple Watch SE dostupan je u verzijama od 40 mm i 44 mm i početnom cijenom od 279 dolara te bi mnogim korisnicima Appleovih uređaja mogao biti ulaznica u svijet pametnih satova.

Slika nije dostupna Stiže i jeftiniji sat: Apple predstavio novu generaciju Apple Watcha i nove modele iPadova

No čini se kako su neki korisnici brzo zažalili zbog kupovine modela Apple Watch SE jer su naišli na neočekivan i opasan problem, a to je - pregrijavanje. Prema pisanju medija koji prate mobilnu tehnologiju (Apple Insider i Phone Arena), do sada je šest vlasnika novog Appleova sata prijavilo probleme s pregrijavanjem.

Neki su probleme primijetili prilikom punjenja sata te su opekli kožu kada su sat postavili na ruku (srećom, bez posljedica), u nekim slučajevima oštećen je i sam sat, odnosno pojavila se žuta točka ispod ekrana, a najgore je prošao korisnik koji je zbog pregrijanog sata zadobio opekotine na ruci. Od šest korisnika koji su prijavili probleme, troje je dobilo povrat novca od Applea.

Slika nije dostupna Imate li iPhone ili Apple Watch? Veće su šanse da ćete dogovoriti spoj putem Tindera i sličnih aplikacija u odnosu na vlasnike Androida

Iako je riječ o ozbiljnom problemu koji može prouzročiti ozljede ljudima koji ga nose, utješno je to što se, čini se, problem odnosi samo na mali broj modela SE koji se prodaju u Južnoj Koreji.

Izvor: Phone Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti