'Prekrasan uređaj': Objavljen video iPhonea 6!

Na YouTubeu objavljen je video na kojem je prikazan novi model iPhonea – iPhone 6 bit će dosta veći u odnosu na prethodnika te će imati ekran dijagonale 4,7 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2014. / 08:34

'Prekrasan uređaj': Objavljen video iPhonea 6!

Nakon što su nedavno na internetu objavljene prve fotografije Appleovog nadolazećeg modela pametnog telefona, jučer se na YouTubeu pojavio i videozapis iPhonea 6. Video je objavila kompanija Feld & Volk koja je poznata po svojim luksuznim verzijama iPhonea i iPada (npr. njihova zlatna verzija iPhonea košta skoro devet tisuća dolara) i koja se ranije na svojoj stranici na Facebooku pohvalila kako već priprema luksuznu verziju iPhonea 6 kojeg će predstaviti 10. rujna, odnosno samo dan nakon što Tim Cook službeno predstavi ovaj smartphone.

Iako uz objavljeni video ekipa iz Feld & Volka nije objavila nikakve dodatne informacije, tehnološki novinari pretpostavljaju da je u videozapisu prikazan njihov prototip iPhonea kojeg su sastavili na temelju do sada poznatih dijelova za iPhone 6 (na 9toMacu čak vjeruju da su koristili kućište iPhonea 6 s ekranom iPhonea 5S) te se čini da će novi model Appleovog telefona izgledati upravo kao što su prikazali. 'Ovaj prototip je prekrasan', komentirali su na Business Insideru video, a zanimljivo je da se ovaj prototip čak može i upaliti, odnosno na ekranu su prikazane ikone kabela i iTunesa – zanimljivo je da je prikazana ikona iTunesa iz operativnog sustava iOS7 na kojem radi iPhone 5S, a ne iOS8 na kojem će raditi iPhone 6.

Kao što je već dobro svima poznato (iako još nije službeno), novi model Appleovog telefona imat će ekran dijagonale 4,7 inča, radit će na novom i snažnom A8 procesoru i iOS8 operativnom sustavu, imat će bolju kameru te, najvjerojatnije, podršku za NFC, tehnologiju za komunikaciju na malim udaljenostima koja se najčešće koristi za mobilno plaćanje.

Inače, u vrijeme Stevea Jobsa, Appleom je vladao 'kult tajnosti' te mediji nisu imali previše informacija o novim proizvodima ove kompanije, no posljednjih godina gotovo su sve informacije o novim modelima iPhonea i iPada bile poznate puno ranije pa je tako velika vjerojatnost da će i iPhone 6 biti isti ili jako sličan kao i prototip objavljen u ovom videu. 

Screenshot: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti