Presudio mu skandal s Hillary Clinton? 'VR revolucionar' napušta Facebook

'Palmer Luckey će nam nedostajati. Njegovo nasljeđe puno je veće od samog Oculusa i njegov inventivan duh pomogao je pokrenuti modernu VR revoluciju'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2017. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

'Palmer Luckey će nam nedostajati. Njegovo nasljeđe puno je veće od samog Oculusa i njegov inventivan duh pomogao je pokrenuti modernu VR revoluciju i cijelu industriju virtualne stvarnosti. Zahvalni smo mu na svemu i želimo mu sve najbolje' – ovako su iz Oculusa komentirali odlazak suosnivača kompanije Palmera Luckeyja. Luckey i Oculus privukli su pažnju medija nakon što je Mark Zuckerberg prije tri godine objavio kako će Facebook preuzeti njegovu kompaniju za dvije milijarde dolara – Zuckerberga su oduševile naočale za virtualnu stvarnost na čijem su razvoju radili Luckey i Oculus te je šef Facebooka uvjeren da budućnost pripada virtualnoj stvarnosti.

Oculus Rift i njegov tvorac Palmer Luckey preko noći postali su glavna sprdnja na internetu

No, čini se kako ćemo na VR budućnost pričekati još neko vrijeme jer tržište i korisnici još nisu spremni za ovakvu revoluciju – cijena samih uređaja, kao i cijena računala koja su potrebna za reprodukciju VR sadržaja, nedostatak (kvalitetnog ) sadržaja, kao i činjenica da korisnici moraju nositi velike naočale za uživanje u virtualnoj stvarnosti neki su od razloga zbog kojih masovno tržište još nije prihvatilo ove uređaje i tehnologiju. Tijekom prošle godine Oculus je imao i problema u vlastitom dvorištu poput kašnjenja i odgode isporuka Rift naočala i kontrolera, softverskih bugova i zatvaranja štandova za demonstraciju ove tehnologije u brojnim trgovinama u SAD-u, ali najveću štetu imidžu kompanije nanio je upravo Palmer Luckey.

Naime, Luckey se našao na udaru javnosti nakon što su u rujnu prošle godine objavljene informacije kako je u tajnosti financirao grupu konzervativaca zaslužnu za objavu i dijeljenje viralnih fotografija na kojima je kritizirana Hillary Clinton, a iz tog su razloga neke zaposlenice Oculusa čak napustile kompaniju. Do tada on je bio zaštitno lice Oculusa i pojavljivao se na svim konferencijama vezanim uz Oculus Rift i virtualnu stvarnost, no u posljednjih šest mjeseci nije se previše pojavljivao u javnosti, dok je Zuckerberg doveo novu osobu koja će u Facebooku voditi sve operacije vezane uz virtualnu stvarnost – bivšeg Googleovca Huga Barru.

Zanimljivo, iz Oculusa nisu htjeli reći je li suosnivač ove kompanije dao ili dobio otkaz, već su samo objavili kako je Luckeyju ovo zadnji radni dan u Oculusu, a on jučer nije bio dostupan za komentare.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti