Pričali smo s Brandonom Leonardom, suosnivačem Pinstagrama [INTERVJU]

O Pinstagramu smo već dosta pisali, a nedavno je nakon weba stigla i iPad aplikacija pa će tako korisnici Instagrama moći koristiti ovaj servis i na nekoliko platforma.

Zimo Zimo Zimo | 16.06.2012. / 15:27

Pričali smo s Brandonom Leonardom, suosnivačem Pinstagrama [INTERVJU]

O Pinstagramu smo već dosta pisali, a nedavno je nakon weba stigla i iPad aplikacija pa će tako korisnici Instagrama moći koristiti ovaj servis i na nekoliko platforma.

Projekt Pinstagram star je tek nekoliko mjeseci no očito je kako su suosnivači Pek Pongpaet i Brandon Leonardo vidjeli veliki potencijal ovog servisa. Naime, svi korisnici Instagrama znaju da za web nema službene aplikacije, a niti postoji ista za iPad.

No Brandon i Pek su pronašli dobar način kako korisnicima Instagrama ponuditi nešto novo i drugačije, a opet da se zadrži koncept Instagrama. Sučelje nalik Pinterestu omogućuje korisnicima preglednost fotografija i mogućnost lajkanja odnosno komentiranja na vrlo jednostavan način.

Ako ste za računalom i ne da vam se paliti iPhone kako biste provjerili nove slike na Instagramu, Pinstagram je odličan servis koji će vam skratiti muke. Nikad se ne zna, možda baš Pinstagram završi u 'rukama' Instagrama ili Pinteresta baš kao što je Tweetie završio u 'rukama' Twittera.

U nastavku možete pročitati intervju s Brandonom koji nam je istaknuo kako su razvijali Pinstagram.

Ideja o Pinstagramu je stvarno super, koliko je bilo potrebno da se razvije ovaj servis?

Hvala! Drago mi je da ti se sviđa. Za prvu verziju Pinstagrama bilo nam je potrebno 24 sata sveukupno. Od dana kada je aplikacija lansirana, proveli smo znatno više vremena na njoj. Sama aplikacija nije bila savršena kad smo je objavili, no činilo nam se puno važnije objaviti aplikaciju nego usavršiti ju. Nakon toga ispravili smo mnoštvo bugova, objavili nove ažurirane verzije i nastavit ćemo s izradom najboljeg Instagram klijenta.

Koliko ljudi radi na projektu?

Trenutno samo dvoje. Pek je dizajner, a ja sam programer. Za iPad aplikaciju doveli smo novog odličnog iOS programera Aditya.

Kakav je vaš odnos s Instagramom i Pinterestom?

Nemamo nikakav odnos niti s jednim niti drugim. Mi samo radimo na svom servisu pomoću njihovog javnog API-a.

Hoće li Pinstagram biti dostupan za iPhone i Android?

Mislim da nema smisla raditi na iPhone verziji jer Instagram to već nudi. Ne želimo konkurirati Instagramu već želimo napraviti servis dostupan na platformama gdje Instagram još nije, primjerice iPad i web.

Možete li imati probleme s Facebookom i Instagramom?

Nadamo se da ne. Puno interakcija sa Pinstagrama se šalju direktno na Instagram. Pomažemo njihovim korisnicima da se još više povežu s Instagramom. To je win-win situacija za svakoga.

Koji je sljedeći veliki korak?

Nastavit ćemo usavršavati Pinstagram na iPadu i na webu. Imamo pripremljene neke odlične značajke koje stižu u narednim tjednima.

Želiš li još nešto spomenuti za kraj?

Želimo se zahvaliti Hrvatima jer je naša aplikacija jedno vrijeme bila broj jedan u kategoriji besplatnih iPad aplikacija u kategoriji Photo & Video!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti