Prijave za ljetno izdanje škole Innovation Academy traju do 6. srpnja

Osam različitih inovativnih i edukativnih programa ove će godine okupiti više od 150 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.06.2022. / 15:57

Inovation Accademy (Foto: Inovation Accademy)

U organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Ministarstva znanosti i obrazovanja i Sveučilište VERN, od 22. do 26. kolovoza u Zagrebu će se održati šesti Innovation Academy.

Tijekom šest godina održavanja, Innovation Academy broji više od 500 srednjoškolaca i 18 vrhunskih predavača, a programi u okviru akademije nude polaznicima priliku da zarone u svijet inovacija, programiranja, globalnih trendova na tržištu, tehnologije te između ostalog nadograde "meke" vještine i steknu iskustvo na petodnevnom programu sa svojim vršnjacima.

Cilj akademije usmjeren je na stjecanje relevantnih znanja i vještina za 21. stoljeće pa će tako sudionici moći birati hoće li razviti koncept vlastitog robota, lansirati marketinšku kampanju za digitalne medije, razraditi vlastitu poduzetničku ideju ili naučiti više o javnom nastupu te vođenju timova i projekata.

Na osam različitih programa, Future skills, IT genius (početni), IT genius (napredni), Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills, Robotics i Master of Debate, 180 odabranih srednjoškolaca dobit će priliku pohađati niz interaktivnih radionica na kojima ih čekaju mladi, stručni i iskusni mentori.

Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 stipendija koje pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa, a organiziran je na bazi dijeljenih soba. Prijave su otvorene za srednjoškolce iz cijele Hrvatske i traju do 6. srpnja, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Nakon zatvaranja prijava, žiri će pregledati sve prijave te odabrati do 180 sudionika. Svi sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 11. srpnja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti