Prijavljeni patent otkrio Appleove planove za buduće modele satova

Osim glasina o nadolazećoj generaciji Appleova sata, na mreži su se pojavile i informacije o patentu koji je Apple prijavio, a koje otkrivaju potpuno novu opciju tog uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.02.2023. / 11:41

Apple Watch SE (Foto: Apple)

Prošli tjedan na mreži su se pojavile dvije nove glasine oko nadolazećih generacija Appleovog sata. Prema jednoj od tih glasina, novi model Apple Watcha - vjerojatno već onaj kojeg će Cook i ekipa predstaviti ovog rujna, treba bi imati veći ekran. Također, veći ekran možemo očekivati i od treće generacija jeftinijeg modela SE.

Apple Watch SE Appleov sat može pomoći u predviđanju i borbi protiv stresa

Tako bi, prema tehnološkom analitičaru kompanije Omdia Davidu Hsiehu, dijagonala ekrana trebala porasti između 5 i 10 posto u odnosu na aktualne modele. Manja verzija Appleova sata, prema tim informacijama, trebala bi imati dijagonalu od 1,89 inča, dok bi veći model trebao imati dijagonalu od 2,04 inča, no treba naglasiti kako će to biti dijagonala kućišta, dok će dijagonale samih ekrana biti malo manje.

Čini se kako bi povećanje ekrana moglo biti najveći novitet za nadolazeću generaciju sata jer, prema Hsiehu, ne treba očekivati neku revolucionarne nove opcije na modelu Apple Watch 9. Kao i u svakoj generaciji, tako će i novi sat imati malo bolji hardver i isporučivat će se s novom generacijom operativnog sustava.

Što se tiče nekih značajnijih noviteta, na stranici T3 kažu kako Apple trenutačno razvija i microLED ekrane za svoj sat, no njih ne treba očekivati prije 2025. godine, a i tada će vjerojatno biti namijenjeni samo za najskuplje uređaje.

Još jedan veliki novitet koji bi Apple jednom mogao predstaviti na svojim satovima jest i mogućnost jednostavnog odvajanja kućišta sata od remena (koji bi ostao na ruci), a ispod kojeg bi mogli smjestiti - kameru. Hoćemo li jednom zaista vidjeti takav sat, nije poznato, no Apple je prijavio takav patent tako da sigurno razmišljaju i o razvoju takvog modela.

Samsung Galaxy Watch5 - 3 RECENZIJA: Samsung Galaxy Watch 5 ima genijalne nove opcije, ali i jednu manu

Ako ga i predstave, to sigurno neće biti tako skoro, a ono što znamo je da sljedeću generaciju sata, Apple Watch Series 9, možemo očekivati u rujnu i Cook će ga predstaviti zajedno s iPhoneom 15.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti