Apple za sljedeću godinu priprema iPhone 15 Ultra

Nova generacija iPhonea trebala bi donijeti i veliku promjenu oko priključka - navodno bi model iPhone 15 trebao imati USB-C priključak.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.09.2022. / 11:20

iPhone (Foto: Afp)

Čini se kako je iPhone 14 Pro Max posljednja verzija Appleova pametnog telefona iz serije Pro Max. Od sljedeće godine najjači pametni telefon s logom jabuke trebao bi se prodavati pod imenom - Ultra. Podsjetimo, početkom ovog mjeseca Apple je predstavio nove modele pametnih satova, uključujući i potpuno novi, najveći i najskuplji model, koji u svom imenu ima Ultra tako da nas slična promjena ne bi trebala iznenaditi i kada je u pitanju novi iPhone.

iPhone Već su počele glasine oko iPhonea 15: Popularna nova opcija stiže na sve buduće Appleove telefone

Iako je o modelu čije predstavljanje očekujemo tek sljedeće godine još rano pričati, zahvaljujući poznatom novinaru i analitičaru Marku Gurmanu s Bloomberga, već sada znamo neke informacije. Prema njima, nadolazeća generacija iPhonea trebala bi donijeti veće promjene u odnosu na posljednjih nekoliko modela njihova telefona.

Jedna od tih većih promjena odnosi se i na priključak za punjenje. iPhone 15 tako bi napokon trebao dobiti USB-C priključak, kao rezultat pritiska iz Europske unije i direktive o standardizaciji punjača za gadgete. Također, kako smo već spominjali, svi modeli iz serije iPhone 15 navodno će imati podršku za Dynamic Island.

Što se modela Ultra tiče, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se promjena odnositi samo na ime ili će s novim modelom doći i neke nove/naprednije opcije u odnosu na iPhone 14 Pro Max. S vremenom očekujemo više glasina, a prve ne spominju da bi to mogao biti potpuno novi model koji će, poput sata Ultra biti namijenjen avanturistima i bit će izdržljiviji, već da će biti zamjena za Pro Max.

Predstavljanje novih modela iPhonea u Hrvatskoj I u Zagrebu predstavljeni novi modeli iPhonea i Apple Watcha

Nakon što je početkom mjeseca predstavio nove modele telefona, satova i nove slušalice, Apple bi u listopadu trebao najaviti nove modele računala, prijenosnika i tableta. Iako se prvo govorilo kako će ih Cook predstaviti na konferenciji, posljednje informacije kažu da neće biti posebnog događaja, već ćemo o novom Mac miniju, MacBook Airu i Padu Pro sve saznati samo iz priopćenja za javnost.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti