Već su počele glasine oko iPhonea 15: Popularna nova opcija stiže na sve buduće Appleove telefone

Prema glasinama objavljenim tijekom vikenda, opcija Dynamic Island trebala bi biti dostupna na sva 4 modela iPhonea 15.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.09.2022. / 08:18

iPhone (Foto: Afp)

Iako je posljednja generacije iPhonea predstavljena tek prije 12 dana, a novi modeli telefona u Hrvatskoj su se pojavili prošli petak, već tijekom vikenda počele su kružiti glasine o tome što Apple priprema za rujan 2023. godine. Kompanija bi tada trebala predstaviti četiri modela iPhonea 15 - dva obična (iPhone 15 i 15 Plus) te dva Pro modela (iPhone 15 Pro i 15 Pro Max).

Predstavljanje novih modela iPhonea u Hrvatskoj I u Zagrebu predstavljeni novi modeli iPhonea i Apple Watcha

Prema tim novim glasinama, Apple namjerava proširiti opciju Dynamic Island na sve modele iz nadolazeće serije iPhone 15. Podsjetimo, kompanija je ovu opciju predstavila samo na modelima iPhone 14 Pro i Pro Max te ona predstavlja impresivnu integraciju hardvera i softvera, a može se koristiti samo s određenim aplikacijama.

Dynamic Island tako omogućuje da se dio na ekranu u kojem su smješteni kamera i senzori softverski proširi tako da se unutar njega prikazuju brojne važne informacije poput podataka za navigaciju kada je aktivirana aplikacija karte i slično. Ako Dynamic Island bude dostupan na svim novim telefonima, analitičar Ross Young vjeruje kako će Apple time motivirati developere da posvete više vremena integraciji te opcije unutar svojih aplikacija, čime će se dodatno poboljšati način njena korištenja.

Prema Youngovim informacijama, ono što sljedeće godine ne treba očekivati na svim telefonima jest 120Hz ProMotion ekran koji će, zbog troškova, i dalje biti dostupan samo na skupljim modelima iz serije Pro, no to bi se moglo promijeniti 2024. godine kada bi svi Appleovi telefoni mogli imati tu opciju.

Apple iPhone 14 Pro i Apple iPhone 14 Max Satelitska komunikacija, Dynamic Island, prepoznavanje sudara: Novi modeli iPhonea donose pregršt noviteta

S obzirom na to da je posljednja generacija telefona tek predstavljena te da do iPhonea 15 treba sačekati još cijelu jednu godinu, nema sumnje da ćemo do tada slušati i čitati brojne glasine o opcijama i novitetima koje Cook i ostala ekipa iz kompanije pripremaju za svoje telefone.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti