I u Zagrebu predstavljeni novi modeli iPhonea i Apple Watcha

Na eventu u Arena centru novinari i svi posjetitelji iz prve su se ruke mogli upoznati sa svim Appleovim novitetima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2022. / 13:00

Predstavljanje novih modela iPhonea u Hrvatskoj (Foto: Zimo)

Nakon što je sredinom prošlog tjedna Apple predstavio nove modele pametnih telefona i satova, oni su od danas dostupni na hrvatskom tržištu. Tom je prigodom u Zagrebu održana demonstracija novih uređaja te su svi prisutni iz prve ruke mogli isprobati modele iPhonea 14 i novih Appleovih satova.

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus Analitičar objasnio čime je Apple šokirao s novim modelima iPhonea

Tijekom predstavljanja poznati influencer Tomislav Pancirov upoznao je novinare s najvažnijim novim opcijama koje donose ovi uređaji. Za Apple Watch Series 8 to su svakako mogućnost praćenja tjelesne temperature te opcija Crash Detection za prepoznavanje sudara i poziv u pomoć, kao i povećana izdržljivost baterije. Najjači Appleov sat, model Ultra, koji je namijenjen avanturistima koji vrijeme često provode u nekim ekstremnijim uvjetima i mjestima, bilo da je riječ o npr. planinarima ili roniocima, bit će dostupan sljedeći petak. Ovo je najveći Appleov sat (49mm) s najjačom baterijom, ali naravno i najvećom cijenom.

iPhone 14 Pro (Foto: Zimo)

Od danas su u prodaji dostupan i tri nova modela iPhonea, dok će ljubitelji Applea na četvrti model koji je predstavljen prošlog tjedna (iPhone 14 Plus) morati sačekati listopad. iPhone 14 sa 6,1-inčnim ekranom dolazi s naprednijom kamerom čije će sposobnosti ponajviše doći do izražaja u uvjetima slabije osvjetljenosti, kao i podrškom za Cinematic mod prilikom snimanja videa. Treba spomenuti i opcije poput Crash Detectiona, Ceramic Shield zaslona te, naravno, podršku za 5G i iOS 16, koje ovaj smartphone dijeli i s modelima iPhone 14 Pro.

Oba “Pro” modela sada dolaze s jednim velikim novitetom nazvanim Dynamic Island u kojem je Apple na impresivan način integrirao hardver i softver te se hardverski dio u kojem su smješteni kamera i senzori, može (softverski) proširiti kako bi poboljšao korištenje nekih aplikacija poput npr. navigacije u kartama, što je Pancirov danas demonstrirao tijekom predstavljanja.

Osim toga, iPhone 14 Pro i Pro Max dolaze i s boljim hardverom, snažnom baterijom te brojnim drugim poboljšanjima.

Apple iPhone 14 Pro i Apple iPhone 14 Max Satelitska komunikacija, Dynamic Island, prepoznavanje sudara: Novi modeli iPhonea donose pregršt noviteta

Sva ova tri modela u Hrvatskoj su dostupna već danas. Cijene za iPhone 14 kreću se od 8.429 kuna, odnosno od 10.979 kuna za iPhone 14 Pro. Što se pametnih satova tiče, Apple Watch Series 8 (41mm) stoji 3.999 kuna, model SE (40mm) 2.409 kuna, dok za Ultru treba izdvojiti 7.909 kuna.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti