Prijeti mu 20 godina zatvora: Youtuber zbog klikova i lajkova iskočio iz zrakoplova koji se srušio u šumi

Prije polijetanja na zrakoplov je postavio kamere te je na let ponio selfi štap i odmah na leđa stavio padobran.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2023. / 11:22

Jacob skače iz aviona (Foto: YouTube)

Neki su za svojih pet minuta slave, odnosno u novije vrijeme za preglede, klikove i lajkove, spremni raditi različite gluposti, sramotiti se, riskirati i dovoditi sebe i druge u opasnost. Trevor Jacob, mladi youtuber, takvo je ponašanje podigao na jedan potpuno novi nivo, a njegova glupost mogla bi ga stajati čak 20 godina zatvora.

Slika nije dostupna Stručnjaci upozoravaju: Mladi više ne vide razliku između informacije koju prenosi medij ili bilo koji YouTuber ili influencer

Vjerovali ili ne, Jacob je, kako bi privukao gledatelje na svoju stranicu, odnosno podigao broj pregleda na svom kanalu na YouTubeu, odlučio - srušiti zrakoplov. On je inače pilot i padobranac te je krajem 2021. godine podigao mali zrakoplov s piste, a kojih 35 minuta nakon toga zrakoplov se srušio u kalifornijskim brdima.

Razlog, kako je tada tvrdio, bio je problem s motorom, koji je navodno prestao raditi. No stvar je bila sumnjiva od samog početka. Naime, Jacob je na svoj zrakoplov postavio kamere, na let je ponio selfi štap i na sebi je nosio padobran te je cijeli let snimao. Nakon što je rekao da ima probleme s motorom, iskočio je iz zrakoplova i aktivirao padobran.

Zrakoplov je nastavio s letom dok se nije srušio u obližnjim brdima, što je sve snimljeno kamerama na njemu. Nakon što je sletio s padobranom, otišao je do zrakoplova kako bi uzeo kamere i snimke pada, a na kraju je cijeli video objavio na svom kanalu na YouTubeu. Broj pregleda snimke približio se tri milijuna, no ta želja za klikovima mogla bi ga koštati slobode.

MrBeast Skinuo je PewDiePieja s vrha i postao najpopularniji youtuber s čak 112 milijuna pretplatnika

Jacobu se mnogo toga može zamjeriti, a čini se kako će ga najviše stajati činjenica da je ometao istragu. Iako je trebao osigurati to mjesto kako bi istražitelji otkrili uzroke nesreće, on je tvrdio da ne zna gdje je zrakoplov pao, no saznalo se da se naknadno vratio na to mjesto s helikopterom te uklonio i uništio ostatke aviona.

Prema BBC-ju, on je sada pristao na nagodbu oko ometanja istrage i priznao je da je snimio taj video u sklopu sponzorskog partnerstva. Na sudu bi se trebao pojaviti tijekom sljedećih tjedana.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti