Skinuo je PewDiePieja s vrha i postao najpopularniji youtuber s čak 112 milijuna pretplatnika

Popularni youtuber prestigao je PewDiePieja, švedskog kreatora koji je gotovo cijelo desetljeće vladao tim videoservisom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2022. / 14:34

MrBeast (Foto: Afp)

Ime Felix Kjellberg mnogima neće previše značiti, no zato će ga mnogi prepoznati po njegovu imenu koje koristi u virtualnom svijetu - PewDiePie. Za njega možemo reći da je jedan od pionira u svijetu influencera na YouTubeu te je u kolovozu 2013. postao youtuber s najvećim brojem pretplatnika, a ta je brojka 2019. premašila nevjerojatnih 100 milijuna. Nakon toga polako je prikupljao nove milijune pretplatnika, no u isto vrijeme rasla je i konkurencija na Googleovu videoservisu.

Slika nije dostupna Najpopularniji youtuber prošle je godine zaradio čak 54 milijuna dolara

Među brojnim influencerima jedan je velikom brzinom prikupljao nove pretplatnike - riječ je o Jimmyju Donaldsonu, poznatijem kao MrBeast. Broj njegovih pretplatnika ovog mjeseca dosegao je 112 milijuna, čime je i službeno prestigao PewDiePiea, kojeg na tom videoservisu sada prati 111 milijuna pretplatnika.

Otvorenje restorana (Foto: Afp)

Za one koji se pitaju u čemu je tajna MrBeasta te zašto ima toliko pratitelja, odnosno zašto njegovi videozapisi imaju toliki broj pregleda, za BBC je objasnio britanski youtuber Steven Bridges. On kaže kako MrBeast konstantno radi najzabavnije videozapise koji su zanimljivi velikom broju ljudi: Stvaranje zabavnih videa je jedna stvar, no iznimno je teško napraviti videa čija svaka sekunda privlači pažnju gledatelja.

Bridges za svojeg kolegu kaže kako je najbolje savladao vještinu stvaranja privlačnog sadržaja na YouTubeu. Mislim da ne postoji youtuber koji je iznenađen što je MrBeast preuzeo prvu poziciju.

MrBeast milijune pratitelja osvojio je videozapisima, na čiju produkciju troši veliki novac, dijeljenjem novaca i nagrada, ali i svojim dobrotvornim radom. Prošle godine lansirao je vlastiti filantropski kanal na YouTubeu, koji ima više od 10 milijuna pretplatnika, a vodi i dobrotvornu organizaciju, čiji je cilj omogućiti obroke najpotrebnijima u SAD-u. Također, zajedno s kolegom youtuberom Markom Roberom organizirao je prikupljanje sredstava za zaštitu okoliša i sadnju čak 20 milijuna drveća diljem svijeta. Prikupili su više od 24 milijuna dolara, a jedan od donatora bio je i PewDiePie. Čak je otvorio i restoran u kojem prodaje burgere, a otvorenje je privuklo tisuće obožavatelja.

Što se švedskog kreatora sadržaja tiče, on ovu promjenu još nije komentirao, no prije nekoliko mjeseci govorio je kako će ga MrBeast uskoro prestići po broju pretplatnika, što će biti potpuno zasluženo te da jedva čeka da sve to završi.

Slika nije dostupna Stručnjaci upozoravaju: Mladi više ne vide razliku između informacije koju prenosi medij ili bilo koji YouTuber ili influencer

Sada je napokon završilo, MrBeast prestigao je PewDiePiea te ne treba sumnjati kako će se broj njegovih pratitelja na YouTubeu konstantno povećavati i dalje.

Treba naglasiti kako je ovdje riječ o individualnim kanalima na YouTubeu, dok je po pitanju općenitih kanala s najvećim brojem pretplatnika MrBeast daleko iza T-Seriesa, indijske glazbene izdavačke kompanije koja ima više od 200 milijuna pretplatnika.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti