Najpopularniji youtuber prošle je godine zaradio čak 54 milijuna dolara

Deset najplaćenijih youtubera prošle su godine zajedno zaradili čak oko 300 milijuna dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.01.2022. / 08:22

Youtuber (Foto: Getty Images)

Iako zanimanja poput youtubera i influencera s Instagrama ili TikToka prije desetak godina nisu niti postojala, danas mnogi mladi (ali i oni malo stariji) kada narastu žele biti upravo to. Dok su ranije njihove ambicije bile drukčije i htjeli su biti doktori, vatrogasci ili astronauti, danas žele biti zvijezde u digitalnom svijetu koje će raditi nekakve prankove, šale i izazove.

Slika nije dostupna Roditelji su htjeli da ide na fakultet, no on je izabrao YouTube i danas je bogataš

Oni koji u tome zaista i uspiju te na svoje kanale privuku milijune pratitelja i pregleda, mogu okrenuti nevjerojatan novac i u samo jednoj godini zaraditi više nego ljudi na klasičnim poslovima tijekom cijelog života. A o kakvim se ciframa radi saznali smo zahvaljujući Forbesu koji je objavio listu deset youtubera koji su najviše zaradili tijekom prošle godine. Prvih deset na listi zajedno su zaradili oko 300 milijuna dolara u 2021.

Kako je za BBC naglasio stručnjak za digitalne medije Chris Stokel-Walker, brojni tradicionalni mediji imali su problema s prilagođavanjem na pandemiju te su snimanja filmova, serija, reality emisija odgođena, dok je u isto vrijeme YouTube doživio još veći procvat. Treba naglasiti kako osobe koje najviše zarađuju na YouTubeu nemaju uvijek najveći broj pregleda svojih videa, već imaju unosne ugovore s partnerima i sponzorima te zarađuju od prodaje svoje robe.

Prvi puta na čelno mjesto te liste zasjeo je 23-godišnji Jimmy Donaldson koji je na YouTubeu poznatiji kao MrBeast. Zahvaljujući zabavnim videozapisima (uključujući, među inim, i video u kojem je sudjelovalo 456 osoba koje su odigrale sve igre iz popularne serije Squid Game) on je prošle godine zaradio čak 54 milijuna dolara, a njegovi su videozapisi pregledani više od 10 milijardi puta.

Na drugom mjestu smjestio se Jake Paul, kojem je ovo prvo pojavljivanje na listi najbogatijih youtubera nakon 2018. godine, a ponovnom povećanju njegove popularnosti doprinijele su borbe protiv UFC zvijezda. Prošle godine zaradio je 45 milijuna dolara. Na ovu listu, prvi put nakon 2017. vratio se i njegov brat Logan Paul koji se nalazi na 9 mjestu sa zaradom od 18 milijuna dolara.

Slika nije dostupna Dječja tvornica novaca: Ryan je ponovno najplaćeniji youtuber, a cifre koje zarađuje ovaj 9-godišnjak su brutalne

Na trećem mjestu nalazi se gamer Markiplier (zaradio 38 milijuna dolara), zatim slijede Rhett and Link te na petom mjestu Unspeakable koji je dobro poznat svim ljubiteljima Minecrafta. Zatim slijede dječji youtuberi - sedmogodišnja Nastya koja je zaradila 28 milijuna dolara te Ryan Kaji koji je prošle godine predvodio ovu listu. U 2021. zaradio je 27 milijuna dolara.

Na osmom mjestu sa zarađenih 20 milijuna dolara je komedijaš Dude Prankster, dok listu deset najplaćenijih youtubera u 2021. zatvara Preston Arsement koji je popularnost stekao objavljujući videozapise s Minecraftom.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti