Primat RD predstavlja inovaciju za farmaceutske kompanije

Inovativni robotski sustav povećava efikasnost i brzinu ljekarničke usluge

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2019. / 16:37

High Speed Automatic Dispense (Foto: Primat RD)

Tvrtka Primat RD, kao službeni zastupnik, u svojoj ponudi odnedavno nudi inovativan robotski sustav talijanske tvrtke Cyber S.r.l. Namijenjen je ljekarnama i farmaceutskim tvrtkama koje imaju potrebu za efikasnom i brzom dopremom pojedinog lijeka ili drugog farmaceutskog proizvoda od skladišnog pretinca do kupca na blagajni kao i bržoj dopuni pretinaca.

High Speed Automatic Dispenser robotski je sustav kojim se uz pomoć specijaliziranog softvera upravlja iz neposredne blizine kao i na daljinu. Omogućava povećanje efikasnosti i brzine ljekarničke usluge. Robotski sustav je moguće kontrolirati preko računala na blagajni, a još brži način je skeniranje recepata čime se uređaju daje zapovijed te on u najkraćem mogućem roku ljekarniku i korisniku dostavlja sve lijekove s popisa.

Pomoću direktnog skeniranja recepta umanjuje se mogućnost pogrešaka na najmanju moguću mjeru te time čuva zdravlje pacijenata koji uvijek dobiju željeni lijek u količini koju je propisao liječnik.

High Speed Automatic Dispense (Foto: Primat RD)

Zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji, uređaju High Speed Automatic Dispenser je u prosjeku potrebno samo šest sekundi da u dostavnu stanicu dopremi željeni lijek što znatno olakšava i ubrzava zahtjevan ljekarnički posao. Sam sustav može sadržavati do 1200 različitih proizvoda i do 8400 pakiranja čime omogućava skladištenje vrlo velikog broja proizvoda na izuzetno malom prostoru. High Speed Automatic Dispenser je širine 280 cm, visine 262 cm te dubine od 110 cm, a u jednom odjeljku po dubini može spremiti u prosjeku 8 do 10 kutija lijeka. Prostor za pohranu lako se konfigurira za bilo koju veličinu kutija lijekova.

Ovim inovativnim proizvodom Primat RD nastavlja tradiciju praćenja svjetskih trendova na području industrijskog dizajna i specijalizirane niše tržišta robotskih sustava.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti