"Pripremite se"! Uskoro stiže OnePlus 6

Datum predstavljanja pametnog telefona OnePlus 6 sve je bliži te bi ovaj uređaj trebao imati slične opcije kao i drugi top-modeli Androida, no uz pristupačniju cijenu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.04.2018. / 14:17

Izvršni direktor OnePlusa Pete Lau (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što su svoje najjače telefone nedavno predstavili Samsung, Huawei, Sony i druge kompanije, ljubitelji Androida uskoro mogu očekivati predstavljanje triju novih modela o kojima vrijedi razmisliti ako ove godine namjeravate kupiti novi top-model smartphonea – LG G7, HTC U12 i novu generaciju OnePlusa.

Upravo bi novi OnePlus 6 mogao biti zanimljiv velikom broju korisnika jer, osim što se ova kompanija do sada dokazala kvalitetom svojih uređaja, njihova je cijena niža od konkurentskih telefona sličnog hardvera.

Šef kompanije Pete Lau nedavno je najavio kako predstavljanje šestice možemo očekivati tijekom drugog kvartala, a prema sve većem broju informacija o ovom telefonu koje se objavljuju na internetu, čini se kako je predstavljanje jako blizu.

Jučer su tako iz OnePlusa na Twitteru napisali: "Pripremite se" (umjesto G napisali su 6: 6et ready), uz kratki video s tekstom: "Brzina koju trebate", što je još jedan dokaz skorašnjeg predstavljanja ovog telefona.

Trenutno je službeno poznato kako će OnePlus 6 raditi na mobilnoj platformi Snapdragon 845 koja pokreće većinu top-modela predstavljenih ove godine te će imati hardverski dio u gornjem dijelu ekrana (poput iPhonea X) na kojem će biti smještena kamera za selfije, no bit će manji od onog na iPhoneu.

Neslužbene informacije govore o ekranu od ruba do ruba koji će zauzimati većinu prednjeg dijela telefona – možemo očekivati dijagonalu od čak 6,3 inča uz rezoluciju od 1080 x 2280 piksela, 6 GB memorije te 128 GB prostora za pohranu sadržaja, a treba spomenuti i bateriju kapaciteta 3450 mAh te posljednju verziju Androida, Oreo.

Što se kamera tiče, u skladu s trendovima na tržištu OnePlus 6 imat će dvije stražnje kamere – primarnu od 16 MP i sekundarnu sa senzorom rezolucije 20 MP, dok će s prednje strane biti smještena kamera od 16 MP.

Većina ovih informacija govori kako se ovaj uređaj ne bi trebao previše razlikovati od ostatka konkurencije na tržištu te bi njegov najveći adut koji bi mogao privući veliki broj korisnika trebala biti pristupačnija cijena.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti