Privlačenje mladih talenata: Kako su "krv, znoj i suze" privukli najbolje u Five?

Five Boot Camp ljetna je škola u kojoj studenti mogu iskušati život i rad u međunarodnoj informatičkoj tvrtki.

Martina Čizmić | 16.05.2018. / 08:00

Five Boot Camp (Foto: Five) (Foto: Five)

Privući najbolje i najupornije studente i studentice i od njih napraviti punokrvne dizajnere i developere nije nimalo lak posao. Treba biti dovoljno zanimljiv, drugačiji i privlačniji od desetaka ili stotina drugih tvrtki na tržištu. Pa kako onda to iz godine u godinu uspijeva IT tvrtki Five? 

Jednostavno – zahvaljujući kreativnom pristupu. Dovoljno je zaprijetiti studentima vojničkom obukom, napornim zadacima i dugim radnim danima, a oni će masovno nagrnuti

Pa, zapravo i ne. Iako se program zove "boot camp" i asocira na vojničku obuku, radi se o ljetnoj praksi za studente koji žele naučiti nešto i pripremiti se za karijeru u digitalnoj industriji. A takvih je iz godine u godinu sve više.

Tako i ove godine za najbolje i najupornije studentice i studente, mlade dizajnere i developere koji su spremni na red, rad i disciplinu pripremaju "Five Boot Camp". U mjesec i pol, koliko program prakse traje, pripremit će studente na život i rad u digitalnoj industriji.

U srpnju, kolovozu i rujnu u našem zagrebačkom uredu pripremit ćemo 16 mladih i talentiranih studenata za život u digitalnoj industriji. Prakse će se i ove godine izvoditi u dvije ture: od 1. 7. do 15. 8. te od 16.8. do kraja rujna. Razdvojili smo ih u 4 skupine: Android developeri (ukupno 6 pozicija), iOS developeri (4 pozicije), Dizajneri (4 pozicije) i React Native developeri (2 pozicije), ističu u Fiveu.

No, praksa u Fiveu ne znači uživanje u klimatiziranom uredu dok na se na zagrebačkom asfaltu bilježe rekordne temperature. Od studenata se zahtjeva "krv, znoj i suze".

Svake godine u ljetnim praksama nastojimo što vjernije dočarati studentima kako stoje stvari u stvarnom svijetu razvoja digitalnih proizvoda (otuda i sam naziv praksi). Fokusiramo se na 1:1 pristup, gdje svaki student ima svoj dediciranog mentora koji mu pomaže u svakodnevnim zadacima u kojima prvenstveno gledamo kvalitetu koda, ali i finalnog proizvoda na kojem radimo, pojasnio je Head of Development u Fiveu Tomislav Novoselec.

Oni studenti koji prihvate izazov i prijave se, a potom i budu među 16 odabranih imat će priliku raditi 1 na 1 s mentorima, ali i iskusiti pravi timski rad na stvarnim projektima koje u Fiveu rade za klijente iz cijelog svijeta.

Za to će biti potrebna prvoklasna disciplina i mnogo odricanja, tako da ćemo birati samo najbolje od najboljih. Svi studenti dorasli zadatku, kod nas će steći značajno iskustvo, potrebno samopouzdanje i odlučnost, i biti spremni za timski rad i uspjeh u bilo kojem okruženju, naglašavaju u Fiveu.

Iako zvuči zahtjevno i ozbiljno (što i je), treba istaknuti da je čak šest prošlogodišnjih polaznika Boot Campa (polovica ukupnih sudionika prakse) od ove godine zaposleno u Fiveu.

U Fiveu ističu kako su svi prošlogodišnji studenti jako zadovoljni, prvenstveno naučenim znanjima prenesenih kroz mentorstvo iskusnih zaposlenika, ali i iskustvima kako je to zaista raditi u digitalnoj agenciji s velikim klijentima na produktima koje koriste milijuni korisnika.

Natječaj za prakse je otvoren do 28. svibnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na five.agency/bootcamp

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti