Problemi s iPhoneom 8? U Appleu je zavladala panika!

Navodno bi Apple mogao odgoditi početak prodaje iPhonea 8 ili na početku ovaj uređaj ne bi imao sve opcije, već bi se one aktivirale naknadno s nadogradnjom softvera

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.07.2017. / 10:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako o nadolazećem novom modelu Appleova telefona koji mediji nazivaju iPhone 8 još nema nikakvih službenih informacija, brojni analitičari i novinari uvjereni su kako bi ovaj uređaj, zajedno s nadograđenim modelima sedmica, mogao oboriti sve prodajne rekorde u posljednjem ovogodišnjem kvartalu. O opcijama koje bi uređaj mogao donijeti pisali smo već više puta (i manje-više riječ je o opcijama koje već postoje na konkurentskim uređajima), no prema posljednjim informacijama "izvora koji su upoznati sa situacijom u kompaniji", čini se kako se u Appleu, u odjelu zaduženom za razvoj iPhonea, osjeća panika.

Naime, glasine kažu da sve opcije iPhonea 8 neće biti finalizirane na vrijeme, zbog čega bi predstavljanje, odnosno početak prodaje uređaja mogao kasniti ili bi njegova prodaja počela bez nekih od opcija. Problem se nalazi u bežičnom punjenju i 3D-senzorima za prepoznavanje lica putem kojih će korisnici otključavati telefone, što su neki od najvećih noviteta koje će Apple predstaviti na ovom uređaju. Ono što će ipak utješiti sve u Appleu, odnosno ljubitelje ove kompanije koji se što prije žele dokopati novog modela, jest da ovi problemi nisu hardverski već softverski, stoga postoji mogućnost da se na početku iPhone 8 prodaje bez mogućnosti korištenja tih opcija te bi se one aktivirale naknadno, kada budu usavršene, s novom verzijom operativnog sustava.

I tijekom proteklih nekoliko mjeseci mrežom su kružile glasine kako bi Apple mogao odgoditi početak prodaje iPhonea 8 odnosno da bi ga mogao predstaviti u rujnu zajedno s modelima 7S i 7S Plus, no njegova prodaja mogla bi početi u listopadu ili čak studenom. Iz Applea, naravno, ne odgovaraju, ali bi vrlo brzo trebali saznati sve informacije o ovim uređajima, uključujući i početak prodaje i cijenu (koja bi za iPhone 8 navodno trebala iznositi oko tisuću dolara) jer je ostalo još samo oko mjesec i pol do konferencije na kojoj će Cook predstaviti nove modele telefona.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti