Procurile informacije o novim Samsungovim telefonima: Evo što će službeno pokazati za dva tjedna

Ono što je službeno objavljeno je da će se predstavljanje održati 17. siječnja s početkom u 19 sati (po hrvatskom vremenu) u San Joseu te da će to "serija Galaxy S postaviti više standarde za najinteligentnije mobilno iskustvo dosad".

Martina Čizmić | 03.01.2024. / 10:22

Samsung Galaxy (Foto: Afp)

Do novog događaja Galaxy Unpacked, na kojem bi Samsung trebao predstaviti svoju novu seriju uređaja Galaxy S, ostala su još dva tjedna, a već se gotovo znaju svi detalji.

Kako pišu američki mediji, Walmart je greškom (ili možda ne) objavio oglase u kojima je otkrio priličan broj pojedinosti o novim Samsungovim pametnim telefonima. Iako se o novoj seriji Galaxy S24 već mjesecima šuška, ovo je prvi put da su u javnost izašle konkretne informacije. Jesu li i točne, znat ćemo 17. siječnja, kad bi se trebao održati Samsung Galaxy Unpacked.

Samsung Galaxy Budućnost komunikacije: Na Samsungove telefone stiže Galaxy AI

No krenimo od početka. Walmart je tako objavio dva oglasa, koja su u međuvremenu povučena, ali ne prije nego što su ih uočili i podijelili korisnici platforme X.

Na prvom je prikazan telefon, vjeruje se Samsung Galaxy S24 Plus u crnoj boji. Iako na prvi pogled uređaj djeluje veoma sličan S23 Plusu, ipak se neke stvari ističu. Ako su informacije objavljene na tom oglasu točne, S24 Plus trebao bi imati nešto veći zaslon od svog pretnodnika (6,7 umjesto 6,6 inča), a čini se kako bi i prikaz trebao biti jasniji i žarkijih boja.

U oči posebno upada znatno povećanje radne memorije s prethodnih 8 na 12 RAM-a kod S24 Plus, što je vjerojatno posljedica uvođenja značajki umjetne inteligencije u sam uređaj, a za što je potrebna dodatna snaga radne memorije.

Samsung je već ranije najavio kako će serija S24 biti obogaćena AI značajkama, među kojima će biti i poboljšano snimanje fotografija u uvjetima loše osvijetljenosti (nazvana Nightography Zoom), ali i "Generative Edit" koji bi trebao omogućiti dodatno uređivanje i manipulaciju fotografijama. S obzirom na to da Samsungovi uređaji već imaju "Magic Eraser" koji uklanja neželjene predmete i osobe s fotografije, za pretpostaviti je da će ovo biti nadograđena i napredna verzija tog alata. Kad već spominjemo fotografiju, S24 Plus trebao bi imati istu kombinaciju kamera kao i S23 Plus (barem prema trenutačno dostupnim informacijama).

Kamere novog Samsung Galaxy S24 Ultra FOTO Procurile fotografije sustava kamera nadolazećeg Samsunga S24 Ultra, bit će to prava zvijer

Također, navodno će dostupna biti i značajka "Live Translate", odnosno prevođenja u stvarnom vremenu pomoću umjetne inteligencije. S obzirom na to da za ovu značajku navode kako je potrebna povezanost s internetom, čini se kako još uvijek nisu sve AI značajke uključene u sam uređaj, već se neke pokreću u oblaku.

Drugi oglas navodno prikazuje Galaxy S24 Ultra, Samsungovu zvijezdu, u crnoj boji. U oglasu se opisuje kao najbolji telefon Galaxy dosad. Uz već dobro poznatu olovku S Pen, tu je i zaslon veličine 6,8 inča, ali je navodno ravniji i sjajniji od onoga na S23 Ultra.

Što se tiče kamere, ona bi na S24 Ultra trebala imati rezoluciju od 200 MP, a u kombinaciji s već navedenim AI značajkama, to bi trebalo jamčiti izvrsne fotografije. Hoće li tako i biti, moramo se još malo strpjeti.

Samsung Galaxy Za mjesec dana stiže nova generacija najpopularnijih Samsungovih telefona

Mnogima je bolna točka Samsungovih telefona baterija, a to bi se sa serijom S24 trebalo promijeniti. Naime, Samsung bi navodno trebao premijerno predstaviti novu vrstu baterija koje bi trebale biti dizajnirane poput baterija za električne automobile, što bi u kombinaciji sa Qualcommovim čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 trebalo jamčiti bolju iskoristivost i dulje trajanje same baterije.

Hoće li Samsung predstaviti još koji uređaj, zasad nije poznato.

Službeno je objavljeno da će se predstavljanje održati 17. siječnja s početkom u 19 sati (po hrvatskom vremenu) u San Joseu te da će to "serija Galaxy S postaviti više standarde za najinteligentnije mobilno iskustvo dosad".

Izvor: Forbes, TechTimes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti