Budućnost komunikacije: Na Samsungove telefone stiže Galaxy AI

Samsungova umjetna inteligencija omogućuje razgovor s osobama koje govore strani jezik jer se prijevod prikazuje u stvarnom vremenu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.11.2023. / 10:42

Samsung Galaxy (Foto: Afp)

Od kada je OpenAI predstavio svoj revolucionarni chatbot ChatGPT, predstavljeni su brojni različiti alati bazirani na umjetnoj inteligenciji koji su nam omogućili brojne i sve donedavno nezamislive mogućnosti. Novi takav alat predstavio je i Samsung, a namijenjen je korištenju na njihovim pametnim telefonima.

Samsung Galaxy Samsung priprema potpuno novi uređaj, na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro

Galaxy AI, komentirali su iz Samsunga, preobrazit će svakodnevno mobilno iskustvo korisnika, a iz južnokorejske kompanije poseban su naglasak stavili na opciju AI prijevoda uživo (AI Live Translate Call). Kako i samo ime kaže, opcija će korisnicima njihovih Galaxy telefona omogućiti osobnog prevoditelja, a s obzirom na to da je AI Live Translate Call integriran u izvornu značajku poziva, više neće biti potrebna upotreba aplikacija trećih strana.

Galaxy AI naša je najopsežnija ponuda inteligencije do sada i zauvijek će promijeniti način na koji razmišljamo o našim telefonima, komentirao je uvođenje ove opcije na telefone Wonjoon Choi, izvršni potpredsjednik i voditelj istraživanja i razvoja Mobile eXperience Businessa.

Princip rada ove opcije je jednostavan. Dok korisnici budu razgovarali s drugim osobama koje govore strani jezik, prijevod zvuka i teksta pojavit će se u stvarnom vremenu tako da će, kako su to objasnili iz Samsunga, pozivanje nekoga tko govori stranim jezikom biti jednostavno kao uključivanje prijevoda dok gledate neki emisiju na televiziji. Ono što je iznimno važno u današnjem svijetu u kojem se čini da više nema privatnosti, jest da je Galaxy AI dio samog telefona pa privatni razgovori korisnika ostaju isključivo na njihovim pametnim telefonima.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 13 Samsung planira jeftiniji model fleksibilnog telefona

Iz Samsunga kažu kako opcija Galaxy AI stiže na njihove pametne telefone početkom sljedeće godine. Nisu objavljene informacije na kojim će modelima biti dostupna, no analitičari pretpostavljaju kako će se prvo pojaviti na nadolazećim uređajima iz Galaxy S serije. Modele Galaxy S24, S24 Plus i Ultra na tržištu također očekujemo početkom sljedeće godine pa možemo pretpostaviti da će opcija AI prijevoda uživo biti jedna od najvećih noviteta koje će ti uređaji donijeti, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se pojaviti i na starijim modelima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti