Procurile prve fotografije novog električnog gorostasa koji priprema Volkswagen

Nakon modela ID.3 i ID.4, VW priprema svoj najveći električni automobil do sada, ID.6 u koji bi mogla stati i tri reda sjedala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.02.2021. / 11:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Volkswagen je do sada predstavio dva modela svojih električnih vozila baziranih na novoj platformi MEB s kojima kreće u borbu za osvajanje tržišta s Teslom i sve većim brojem automobilskih kompanija koje su započele s elektrifikacijom. Za VW-ov model ID.3 možemo reći da je Golf nove/električne generacije, dok je ID.4 SUV koji cilja na slično tržište kao i Teslin Model Y.

Slika nije dostupna Atraktivan električni SUV-a s dosegom većim od 500 km: Predstavljen VW ID.4

Na mreži su se već pojavljivale glasine o nadolazećim modelima poput manjeg i jeftinijeg modela ID.1, automobila koji bi u električnom svijetu trebao preuzeti ulogu kakvu sada ima Up. No čini se kako u njemačkoj kompaniji pripremaju i tešku artiljeriju, odnosno veliki SUV koji bi mogao čak imati i treći red sjedala pa bi se u njemu moglo voziti do sedam ljudi.

Treba naglasiti da službene informacije o modelu ID.6 još nisu objavljene, a što možemo očekivati, otkrile su nam fotografije koju su prenijeli mediji koji prate automobilsku industriju.

 

 

First pictures of Volkswagen's new ID.6 X from r/electricvehicles

 

Temelj ovog modela također će biti platforma MEB, a bit će baziran na konceptu ID.ROOMZZ, koji je prikazan još 2019. Iz VW-a tada su najavili kako će ROOMZZ imati dva električna motora ukupne snage veće od 300 KS, bit će opremljen baterijom od 82 kWh, a s jednim punjenjem doseg bi trebao iznositi do 450 km (prema WLTP-u). Automobil će podržavati brzo punjenje pa bi nakon pola sata na punionici kapacitet baterije trebao iznositi 80 posto.

Slika nije dostupna Radikalna promjena: Komentar prvog čovjeka Volkswagena najbolje pokazuje smjer u kojem se kreće automobilska industrija

Fotografije koje su objavljene u Kini pokazuju da su njemački dizajneri ublažili dizajn konceptnog vozila pa ID.6 više podsjeća na ostala dva modela iz serije ID nego na ID.ROOMZZ. Službene informacije o samom automobilu i njegovim opcijama, kao i prve službene slike, trebali bismo saznati i vidjeti uskoro, tvrde na Electreku te je već sada jasno kako će, osim što će biti najveći, ovo biti i najskuplji VW-ov električni automobil.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti