Trenutno aktualna tema diljem svijeta iPhone 4S napunio je stupce svih medija, no postoje i neke zanimljive brojke vezane uz njegovo prethnodnika iPhone4.

Scott Forestall istaknuo je na konferneciji, na kojoj su predstavili iPhone 4S, kako je iOS sada broj jedan mobilni operativni sistem sa 43 posto udjela na tržištu dok Android trenutno drži 33 posto, sudeći prema ComScore-u za mjesec lipanj.

Appleov App Store sada ima preko 500.000 aplikacija od čega je 140.000 specijalizirano za iPad, a korisnici su preuzeli 18 milijardi aplikacija odnosno preko milijardu mjesečno.

Spominjan je i iOS5 koji stiže 12. studenog i biti će besplatan za preuzimanje putem WiFi-a, dakle više nećete trebati spajati vaše telefone na računalo kako bi preuzeli novi softver.

Možda je zanimljivo spomenuti i aplikaciju Newsstand koja omogućuje lakše čitanje novina i magazina na iPadu, pogotovo one koji su na pretplatu. Uglavnom aplikacija sve-u-jednom omogućuje preuzimanje sadržaja u pozadini.

Od dodatnih brojka možda bi trebali spomenuti i prodaju iPada za koju se tvrdi da je svaki treći prodan tablet u SAD-u zapravo iPad, istaknuo je to Cook koji napominje kako su premašili brojku od 250 milijuna prodanih iOS uređaja.

Cook je kazao i kako je iPod, koji je proizveden još 2001. godine, do sada prodan u preko 300.000 primjeraka, te je osvojio 70 posto tržišta. Cook je usporedio prodaju iPoda s prodajom Sony Walkmana, kojih je za 30 godina prodano 220.000.

Naglasio je Cook i kako je tržište na kojem vlada iPod, Appleu još uvijek od velike važnosti. Apple je prodao 45 milijuna iPod-a od srpnja 2010. do lipnja 2011.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju