Prodaja tableta nadmašit će prodaju osobnih računala krajem 2013. ili početkom 2014. godine

Globalna prodaja tablet uređaja još uvijek je daleko ispod količine isporučenih osobnih računala, no trendovi na tržištu i analitičar Sameer Singh predviđaju da će prodaja tableta dostići i prestići prodaju osobnih računala.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 19.02.2013. / 11:05

Prodaja tableta nadmašit će prodaju osobnih računala krajem 2013. ili početkom 2014. godine

Globalna prodaja tablet uređaja još uvijek je daleko ispod količine isporučenih osobnih računala, no trendovi na tržištu i analitičar Sameer Singh predviđaju da će prodaja tableta dostići i prestići prodaju osobnih računala do zadnjeg kvartala ove godine ili prvog kvartala sljedeće godine.

Prodaja tablet uređaja trenutno iznosi oko 55-60 milijuna po kvartalu, a prodaja osobnih računala kreće se oko 80 milijuna po kvartalu, piše Venture Beat. No, prema analitičaru Sameeru Singhu, tržište tableta vrlo je slično modernom smartphone tržištu (najviše Android i iOS uređajima). Navedena sličnost omogućila je Singhu da usporedi posljednjih 16 kvartala prodaje smartphoneova i 11 kvartala prodaje tableta, a usporedba prodaje dovela je do zaključka o tome kada će prodaja tableta nadmašiti prodaju računala.

Na portalu Tech Toughts Singh je kao rezultat svog istraživanja predstavio graf koji simulira prodaju tableta u PC-a u narednim kvartalima, te prikazuje događaj koji tehnološki trendovi već neko vrijeme najavljuju za budućnost.

Tech Toughts

Također je zanimljivo spomenuti da se supstitucija tablet/PC događa brže nego se očekivalo. Upravo brzi tempo navodi Singha do zaključka da bi do promjene na tržištu moglo doći već krajem ove godine, pogotovo zbog rasta tržišta u nastajanju i pojave sve većeg broja jeftinih modela tableta (što će više koristiti Androidu nego iOS-u).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti