Programirajte, osvojite nagrade i pomozite sugrađanima s invaliditetom!

Vjerujemo da zajedničkim angažmanom možemo našim sugrađanima olakšati svakodnevicu i otvoriti brojna nova vrata pristupačnijeg Zagreba!, poručuju iz ZICER-a.

Martina Čizmić | 18.03.2019. / 13:06

Hackathon Pristupačni Zagreb (Foto: ZICER)

Većina ljudi u svom svakodnevnom životu ne razmišlja o tome da je za neke obavljanje dnevnih aktivnosti problem. Problem pristupačnosti za mnogo je građane nepremostiv. No, u Zagrebačkom inovacijskom centru odlučili su učiniti nešto. Organiziraju hackathon pod nazivom “Pristupačni Zagreb”.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER-om) organizira 5. i 6. travnja 2019. hackathon u kojem mogu sudjelovti svi.

Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba - pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba.

Hackathon je zamišljen kao suradnički pothvat, što znači da se sudionici neće međusobno natjecati već će zajedno razvijati javni servis Pristupačni Zagreb.

Servis se sastoji od 3 komponente:
1.Baze podataka objekata od interesa;
2.Aplikacije preko koje će se pristupati bazi;
3.Web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Servis Pristupačni Zagreb razvijat će se pod vodstvom tvrtke Agency04 specijalizirane za razvoj poslovnog softwarea.

Za sve sudionike tijekom hackathona obroke će pripremati UNUO dok će se Mlinar pobrinuti za međuobroke. Za okrijepu su se pobrinuli Franck i Coca-Cola, a nakon odrađenog posla u subotu navečer sve sudionike hackathona ugostit će Pivovara Medvedgrad. Osim toga, svi sudionici dobit će vrijedne nagrade sponzora hackathona.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem formulara za prijavu do 31. ožujka 2019. a sudjelovanje je ograničeno na 15 sudionika koje će među prijavljenima odabrati stručni žiri.

Vjerujemo da zajedničkim angažmanom možemo našim sugrađanima olakšati svakodnevicu i otvoriti brojna nova vrata pristupačnijeg Zagreba!, poručuju iz ZICER-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti