Promašena Bieberova investicija: NFT je platio 1,3 milijuna dolara, a sada vrijedi samo 69 tisuća dolara

Tržište kriptovaluta i NFT-a u velikom je minusu i tokeni su izgubili većinu vrijednosti, neki i više od milijun dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2022. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U vrijeme procvata NFT (nezamjenjivi tokeni) tržišta tijekom prošle godine, kada su mnogi davali desetke tisuća dolara, a neki i milijune na virtualnu imovinu, dio ljudi smatrao je kako je riječ o isplativoj investiciji, dok su mnogi razmišljali poput Billa Gatesa. On je, naime, za to tržište, kao i tržište kriptovaluta, rekao kako su bazirani na teoriji veće budale, odnosno kako vlasništvo nad nekom kriptovalutom ili digitalnom imovinom ima smisla dok god postoji neka veća budala koja će platiti više novaca za tu kriptovalutu ili NFT.

Slika nije dostupna Brojni celebrityji uložili su milijune u startup koji želi biti “PayPalom kriptovaluta”: Evo i zašto

U ovo vrijeme, kada je kriptotržište u velikom minusu, a vrijednost NFT-a duboko je potonula, investiranje u neku kriptovalutu više se ne čini kao isplativa investicija. Naravno, to ne znači da se za godinu-dvije tržište neće ponovno radikalno promijeniti i da neka kriptovaluta koju danas kupite neće vrijediti deset puta više. Kako je riječ o nestabilnom i volatilnom tržištu, zaista je sve moguće, no zato su takve investicije i veliki rizik.

A o kakvom riziku govorimo možemo vidjeti i na primjeru Justina Biebera. On je bio jedan od brojnih slavnih koji su uložili u NFT Bored Ape Yacht Club te je za jednu sliku digitalnog majmuna dao čak 1,29 milijuna dolara. Nakon toga kupio je još jednog majmuna za 400 tisuća dolara.

Od tih njegovih akvizicija svašta se promijenilo - od velikog pada tokena TerraUSD i Lune pa do nedavnog kolapsa burze kriptovaluta FTX. Sve je to utjecalo i na vrijednost cijelog tržišta kriptovaluta i NFT-a, uključujući i Bored App Yacht Club. Dok se pri vrhuncu NFT tržišta najjeftiniji takav token mogao kupiti za 429 tisuća dolara, nedavno je ta cijena pala na samo 60 tisuća dolara, da bi blago skočila na 69 tisuća dolara.

  NFT Kakva promašena investicija: Platio prvi tvit skoro 3 milijuna dolara, a sad ga može prodati za - 132 dolara

Stručnjaci procjenjuju kako toliko sada iznosi i cijena tokena koji je Bieber kupio prošle godine i platio više od milijun dolara. Osim njega, u NFT projekte veliki novac uložile su i druge poznate osobe poput Snoop Dogga, Stephena Curryja, Madonne, Eminema, Gwyneth Paltrow i drugi koji su također završili u minusu. No kako je Bieber težak oko 200 milijuna dolara, jasno je kako mu ova promašena investicija neće teško pasti.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti