I Svjetsko nogometno prvenstvo seli se u metaverse: Navijači će moći osvajati NFT-ove

Posebna poslastica bit će novi virtualni grad u Uplandu, koji će biti objavljen 18. prosinca, a biti će temeljen na zemlji koja će osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Martina Čizmić | 10.11.2022. / 21:41

Upland i FIFA (Foto: Upland)

Više ništa nije sigurno od metaversea pa ni "najvažnija sporedna stvar na svijetu". Tako je FIFA, uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru potpisala višegodišnji ugovor s metaverse gaming platformom Upland koja će tijekom prvenstva, a i kasnije, osigurati novo iskustvo gledanja nogometa za navijače.

Kako su istaknuli u priopćenju iz FIFA-e, navijači će moži uživati u Uplandovom metaverseu, sakupljati jedinstvene NFT predmete, sudjelovati u brojnim izazovima i "prošetati" virtualnim navijačkim selom u Kataru. Tamo će, među ostalim, moći kupovati u jedinstvenim FIFA trgovinama te posjetiti virtualni Lusail Stadion.

U virtualnom svijetu bit će zastupljene sve momčadi koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu (pa tako i Hrvatska) i to kroz digitalne grbove zemalja, odjeću, logo, postere i timske maskote. Navijači će sve to moći kupiti, ali i kupiti virtualne zgrade u Uplandu koje će moći ukrasiti navijačkim rekvizitima.

Posebna poslastica bit će novi virtualni grad u Uplandu, koji će biti objavljen 18. prosinca, a biti će temeljen na zemlji koja će osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Uplandu je moguće pristupiti putem aplikacija za pametne telefone i weba, a prema posljednjim podacima ovaj metaverse već ima više od tri milijuna registriranih korisnika. Za očekivati je da će taj broj još narasti nakon Svjetskog prvenstva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti