Iz Googlea su objavili kako će njihova aplikacija Google Pay promijeniti ime i postati Google Wallet. Pored same promjene imena, Google Wallet donijet će i nove digitalne stavke, a aplikacija će biti dostupna na uređajima s operativnim sustavima Android i Wear OS. Ažuriranje aplikacije može se očekivati tijekom sljedećih dana - korisnicima koji imaju aktivirano automatsko ažuriranje Google Wallet uskoro će automatski zamijeniti Google Pay, dok će korisnici koji nemaju aktiviranu tu opciju, morati sami kroz trgovinu Play aktivirati nadogradnju.

S Walletom će se standardizirati način spremanja i pristupa bitnim stavkama kao što su kartice za plaćanje, ulaznice za događanja, ukrcajne propusnice ili kartice vjernosti, najavili su iz američke kompanije. Aplikacija omogućuje i jednostavnu integraciju s drugim Googleovim aplikacijama i uslugama, a osim dodavanja ukrcajnih propusnica, korisnike može obavijestiti o statusu leta, podsjetiti ga na vrijeme ukrcaja u zrakoplov i slično.

Slika nije dostupna Vjerujete li Googleu dovoljno da počnete koristiti i njihovu bankovnu karticu?

Kako je riječ o aplikaciji u koju se pohranjuju važni i privatni podaci, iz Googlea kažu kako su privatnosti i sigurnost temeljene odrednice Walleta. Osim što korisnici sami mogu podesiti opcije privatnosti koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama, bez dopuštenja samih korisnika kartice za plaćanje i slični osobni predmeti neće se dijeliti čak ni na Googleu.

U slučaju gubitka ili krađe telefona, putem opcije “Find my Device” korisnici mogu pronaći i zaključati telefon, odnosno izbrisati podatke s uređaja, čime mogu spriječiti da njihovi važni i osobni podaci dospiju u ruke osoba kojima nisu namijenjene.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju