Promjena imena i nove opcije: Google Pay postaje Google Wallet

Tijekom sljedećih dana aplikacija će se automatski ažurirati, odnosno korisnici koji nemaju aktiviranu opciju automatske nadogradnje morat će je nadograditi putem trgovine Play.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.07.2022. / 10:35

Mobilno plaćanje (Foto: Getty Images)

Iz Googlea su objavili kako će njihova aplikacija Google Pay promijeniti ime i postati Google Wallet. Pored same promjene imena, Google Wallet donijet će i nove digitalne stavke, a aplikacija će biti dostupna na uređajima s operativnim sustavima Android i Wear OS. Ažuriranje aplikacije može se očekivati tijekom sljedećih dana - korisnicima koji imaju aktivirano automatsko ažuriranje Google Wallet uskoro će automatski zamijeniti Google Pay, dok će korisnici koji nemaju aktiviranu tu opciju, morati sami kroz trgovinu Play aktivirati nadogradnju.

S Walletom će se standardizirati način spremanja i pristupa bitnim stavkama kao što su kartice za plaćanje, ulaznice za događanja, ukrcajne propusnice ili kartice vjernosti, najavili su iz američke kompanije. Aplikacija omogućuje i jednostavnu integraciju s drugim Googleovim aplikacijama i uslugama, a osim dodavanja ukrcajnih propusnica, korisnike može obavijestiti o statusu leta, podsjetiti ga na vrijeme ukrcaja u zrakoplov i slično.

Slika nije dostupna Vjerujete li Googleu dovoljno da počnete koristiti i njihovu bankovnu karticu?

Kako je riječ o aplikaciji u koju se pohranjuju važni i privatni podaci, iz Googlea kažu kako su privatnosti i sigurnost temeljene odrednice Walleta. Osim što korisnici sami mogu podesiti opcije privatnosti koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama, bez dopuštenja samih korisnika kartice za plaćanje i slični osobni predmeti neće se dijeliti čak ni na Googleu.

U slučaju gubitka ili krađe telefona, putem opcije “Find my Device” korisnici mogu pronaći i zaključati telefon, odnosno izbrisati podatke s uređaja, čime mogu spriječiti da njihovi važni i osobni podaci dospiju u ruke osoba kojima nisu namijenjene.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti