Proruski separatisti u odcijepljenoj regiji na istoku Ukrajine blokirali su pristup internetskoj tražilici Google zbog "dezinformacija", rekao je njihov čelnik u petak.

Denis Pušilin, čelnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR), optužio je Google u poruci na Telegramu za promicanje "nasilja protiv svih Rusa" i naveo da je krivnja na "rukovoditeljima iz američke vlade".

Tužba Ruski korisnici tuže Apple i traže kompenzaciju za “moralnu štetu”

Ako Google prestane provoditi svoju kriminalnu politiku i vrati se u mainstream zakona, morala i zdravog razuma, neće biti nikakvih prepreka njegovom radu, poručio je.

Nije iznio dokaze kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje. Google nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače, Rusija i proruski separatisti u istočnoj Ukrajini optužuju zapadne kompanije za širenje antiruske propagande i zauzimanje jednostranog stava o sukobu.

YouTube Nakon Instagrama i Facebooka, čini se kako bi Rusija mogla blokirati i YouTube

Rusija je zabranila Facebook i Instagram u ožujku nakon što je sud proglasio Metu krivom za "ekstremističke aktivnosti".

Moskva je već ograničila pristup Facebooku jer je ruskim medijima ograničen pristup toj platformi.

DPR i odvojena Narodna Republika Luhansk (LPR) slijedile su taj primjer i blokirale Facebook i Instagram i tako podržale rusku politiku prema društvenim mrežama sa sjedištem u SAD-u.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju