Prije pet godina Instagram je imao trideset milijuna korisnika, mogao se koristiti samo na iPhoneu, a do tada nije zaradio niti centa – zbog toga je informacija kako je Facebook preuzeo ovu kompaniju za čak milijardu dolara šokirala Silicijsku dolinu. Iako se danas, nakon kupovine Oculusa za dvije milijarde dolara i WhatsAppa za čak 19 milijardi dolara, milijarda za Instagram ne čini tako velika, u to vrijeme većina analitičara složila se kako je riječ o prevelikom iznosu.

No, sada je jasno kako je riječ o fantastičnoj akviziciji s kojom je Mark Zuckerberg dokazao svoju genijalnost, komentirali su na Recodeu i dodali kako je broj korisnika ove mreže premašio 600 milijuna te je sve popularnija među oglašivačima.

Uložena milijarda višestruko će se vratiti Zuckerbergu, a jedan od bivših direktora Facebooka Mike Hoefflinger kaže kako taj potez za Facebook ima puno veću vrijednost od novčane – s ovom akvizicijom šef Facebooka dokazao kako u isto vrijeme mogu razvijati više različitih proizvoda, ali je poslao poruku svim inženjerima i investitorima kako je upravo Facebook najbolja kompanija u kojoj se u Silicijskoj dolini može ostvariti rast.

Hoefflinger je dodao kako je 'neprocjenjiva vrijednost' priče oko Instagrama i činjenica što je Zuckerberg pokazao kako može svoju viziju rasta pretvoriti u stvarnost bez pretjeranog petljanja u poslovanje te kompanije i time svima poručio da, 'ako žele igrati s velikim igračima, neka dođu u Facebook'. Tako su udareni temelji za najvažniju stvar koja je Zuckerbergu potrebna za dugoročni rast Facebooka – najbolji ljudi na svijetu s najboljim proizvodima žele biti dio ove kompanije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju