Prva potpuno električna Alfa: SUV Milano bit će dostupan i u hibridnoj verziji

Cijena za hibridni model kreće se od 30 tisuća eura, dok će potpuno električna verzija biti desetak tisuća eura veća.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2024. / 15:35

Alfa Romeo Milano (Foto: Alfa Romeo)

Grad Milano ima posebno značenje za Alfa Romeo jer je u tom gradu daleke 1910. godine osnovana ova kompanija. Upravo zbog toga, iz Alfe su se odlučili svoj prvi električni automobil nazvati upravo po imenu ovog grada. Alfa Romeo Milano, treba naglasiti, osim u dvije verzije s električnim motorima, bit će dostupan i u još jednoj dodatnoj, hibridnoj verziji, tako da će na svoje doći i ljubitelji ove kompanije koji nisu fanovi električnih motora te su im i dalje draži benzinci.

Mate Rimac - 3 Možda i najveći ugovor u povijesti Hrvatske: Iz Rimca se pohvalili suradnjom s BMW-om

Alfa Romeo Milano (Foto: Alfa Romeo)

Kada se pojavi na tržištu, što bi trebalo biti u listopadu ove godine, kupci će moći odabrati između modela s električnim motorom snage 156 KS (Elettrica) i dosega 410 km, odnosno modela sa snažnijim, 240KS električnim motorom (Veloce). Oba modela imat će 54kW bateriju i podršku za 100 kW DC brzo punjenje te bi se, prema informacijama iz ove kompanije, baterija trebala napuniti od 10 do 80 posto za oko pola sata.

Dok s jedne strane odiše talijanskom elegancijom te iz tvrtke kažu da ga karakterizira balans proporcija, čistoća linija i kvaliteta površine, na mreži možemo pročitati i priličan broj kritika na dizajn, pri čemu se automobil uspoređuje s nekim postojećim modelima poput Renaultova Captura. Dimenzije iznose 4,17 metara dužine i 1,78 metara širine, dok je Milano visok metar i pol, uz 400 litara prtljažnog prostora. Kao i neki drugi modeli iz Stellantisa poput Jeepa Avenger i Fiata 600, baziran je na modularnoj arhitekturi e-CMP2.

Električni automobil Stručnjaci upozoravaju na još jednu stvar koja koči elektrifikaciju

Alfa Romeo Milano (Foto: Alfa Romeo)

Alfa Romeo Milano (Foto: Alfa Romeo)

Što se unutrašnjosti tiče, iz Alfe spominju “talijansku posvećenost detaljima” i korištenje “najfinijih materijala”. S prednje strane nalaze se dva 10,25-inčna ekrana, jedan za prikaz brzine, napunjenosti baterije i slično, dok je drugi infotainment zaslon osjetljiv na dodir na kojem korisnici mogu dodavati widgete i prilagoditi njegov izgled svoji potrebama. Od opcija treba spomenuti i navigaciju s označenih više od 600 tisuća stanica za punjenje, kao i kućni punjač za one koji imaju garažu u kojoj bi mogli puniti bateriju vozila.

Cijena Alfa Romeo Milana iznosi od 30 tisuća eura za hibridni model (dolazi s 1,2 litrenim motorom s unutarnjim izgaranjem ukupne snage 136KS), dok će početna cijena električne verzije iznositi 41.500 eura.

Izvor: EV Arena 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti