Možda i najveći ugovor u povijesti Hrvatske: Iz Rimca se pohvalili suradnjom s BMW-om

BMW Grupa u partnerstvo donosi stručno znanje u području baterija i električnih pogonskih sustava koje je stjecala tijekom više od 15 godina.

Martina Čizmić | 09.04.2024. / 14:16

Mate Rimac
Mate Rimac - 3 (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Rimac Technology objavio je kako je sklopio dugoročno partnerstvo s BMW Grupom. Kako ističu iz tvrtke Rimac Technology, oni će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih.

Dodaju i da isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava, kompanija Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama. Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, s obzirom na to da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka dosad imala.

Objašnjavaju kako ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba. Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom.

Moj poslovni put započeo je s BMW-om serije 3 iz 1984. koji sam pretvorio u električni automobil u svojoj garaži kada sam imao 20 godina, što je zanimljiva poveznica sa sadašnjim partnerstvom s BMW Grupom. Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja te je jasan znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama (poput Aston Martin Valkyriea, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere itd.) u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom. Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom jedan je od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove, istaknuo je Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe.

Iz tvrtke Rimac Technology dodaju i kako se pojedinačne snage i stručnost ovih tvrtki međusobno nadopunjuju na iznimno produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmjerena je na daljnju izgradnju njezine vodeće pozicije u sektoru premium električne mobilnosti. BMW Grupa u partnerstvo donosi stručno znanje u području baterija i električnih pogonskih sustava koje je stjecala tijekom više od 15 godina.

Dva partnera u kasnijoj će fazi objaviti više informacija o vrsti strateškog partnerstva, kao i o njegovu opsegu i sadržaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti