Nevjerojatan interes kupaca: Prvi fleksibilni pametni telefon na svijetu već je rasprodan

Ako je suditi prema ovim podacima, tržište za fleksibilne pametne telefone (pogotovo jeftinije kategorije) i dalje postoji.

Martina Čizmić | 02.05.2019. / 17:38

FlexPai (Foto: Royole) (Foto: Royole)

Kad su početkom godine predstavljeni prvi fleksibilni pametni telefoni, najčešće se mogao čuti komentar kako su veoma skupi i "kome to treba".

Pa, očito mnogima jer je američki Royole cijelu svoju pošiljku fleskibilnih pametnih telefona FlexPai već rasprodao.

Službeno je FlexPai bilo moguće naručiti još u siječnju uz napomenu da će uređaji biti dostupni u roku od 60 dana. No Royole je upao u probleme s proizvodnjom, pa su prvi primjerci za prodaju bili završeni tek u ožujku. Tako je prodaja krenula tek krajem travnja, što su kupci jedva dočekali. 

FlexPai (Foto: Royole) Prvi fleksibilni pametni telefon predstavio je...

Iako nema podataka o tome koliko je točno uređaja prednaručeno, zanimljiva je informacija da je azijska stranica Tmall, preko koje je pretprodaja započela 28. travnja, objavila kako je cijela pošiljka rasprodana te da je već naručila dodatne količine koje će u prodaju krenuti 9. svibnja.

Podsjetimo, FelxPai koristi posljednju seriju Snapdragon 8 SoC procesora s umjetnom inteligencijom, a dolazi s dvije kamere - 20-megapikselnom telefotolećom i 16-megapikselnom širokokutnom lećom. Inačica sa 6 GB RAM-a i 128 GB pohrane stoji 1340 dolara (oko 8900 kuna), što je povoljnije i od Samsungova Folda i Huaweijeva Mate X-a.

Ako je suditi prema ovim podacima, tržište za fleksibilne pametne telefone (pogotovo jeftinije kategorije) i dalje postoji. Bez obzira na potencijalne probleme s izdržljivošću ekrana.

Samsung Galaxy Fold Samsung odgodio stavljanje u prodaju novog pametnog telefona Galaxy Fold

Izvor: MyDrivers

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti