Prvi pametni telefon koji omogućuje plaćanje očima

Riječ je o prvom pametnom telefonu koji za potvrđivanje identiteta osobe koristi tehnologiju prepoznavanja zjenice oka.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.05.2015. / 12:20

Prvi pametni telefon koji omogućuje plaćanje očima

U svijetu je trenutno vrlo popularno plaćanje putem pametnih telefona, korištenjem NFC tehnologije i potvrđivanjem identiteta skeniranjem otiska prsta. 

No, japanski telekomunikacijski div NTT Docomo otišao je korak dalje i predstavio nekoliko novih pametnih telefona, među kojima se posebno ističe model Arrows NX F-04G.

Riječ je o prvom pametnom telefonu koji za potvrđivanje identiteta osobe koristi tehnologiju prepoznavanja zjenice oka.

Korisnici će moći svoje pametne telefone otključati, ali i autorizirati plaćanje tako što će samo pogledati u smjeru prednje kamere.

Prvi pametni telefon koji omogućuje plaćanje očima

Kamera će skenirati oko i dekodirati zjenice. Ovaj je sustav puno sigurniji od Googleove tehnologije za prepoznavanje lica koja se može prevariti običnom fotografijom osobe.

Osim nove tehnologije prepoznavanja zjenice, Arrows NX F-04G imat će i ekran od 5.2 inča QuadHD rezolucije, octa-core procesor, 3 GB RAM memorije, 32 GB prostora za skladištenje podataka i bateriju kapaciteta 3.210 mAh, a pokretat će ga Android Lollipop.

Ovaj će model za sada biti dostupan samo u Japanu, a hoće li se ikada pojaviti i u ostalim zemljama, trenutno nije poznato.

Pogledajte video:

Izvor/Foto: Mashable/YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti