Trailer videoigre "Everything" nominiran za Oscara

Promotivni video za neobičnu igru "Everything" nominiran je za Oscara u kategoriji kratkog animiranog filma.

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.06.2017. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je u pitanju jedan od navećih medija zabave na planeti, videoigre vrlo rijetko dobivaju globalna priznanja koja zaslužuju. No, izgleda da će se takvo što uskoro promijeniti, budući da je po prvi put u povijesti trailer za videoigru ispunio uvjete nominacije za Oscara. U pitanju je video za intrigantni, filozofski simulator svijeta pod imenom Everything.

Promotivni video za ovu igru traje gotovo 11 minuta i prikazuje kako je sve na svijetu povezano. Uz videozapis iz same igre na kojem vidimo različite oblike života, kao i nežive objekte, ide i audio komponenta sa naracijom poznatog britanskog filozofa, Alana Wattsa. Video za igru Davida O'Reillija sada ima šansu osvojiti Oscara za najbolji animirani kratki film.

Da bi neko ostvarenje ispunilo uvjete za nominaciju, pravila su različita od kategorije do kategorije. Primjerice, da bi film mogao biti nominiran za najbolji film, mora biti prikazivan najmanje sedam dana u kinima u Los Angelesu. Za kategoriju kratkog filma, prikazivanje u kinima nije obavezno, ali je neophodno da osvoji nagradu na nekom festivalu, što je u ovom slučaju ispunjeno.

Ako vas zanima kako je to igrati kao atom, galaksija ili violina, možete isprobati na PS4, PC i Mac platformama. Ovaj videozapis već je osvojio nagradu žirija za animaciju na ovogodišnjem Vienna Shorts filmskom festivalu, a nadamo se da će otvoriti vrata i drugim videoigrama koje zaslužuju biti prepoznate kao umjetnička djela, pogotovo ako se prikažu na dodjeli Oscara.

Pogledajte kako izgleda promotivni trailer videoigre, odnosno kratki animirani film:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti