Točno prije godinu dana s radom je počeo Google Apps Marketplace i to sa 50 web aplikacija integriranih u Google Apps usluge, što je olakšalo organizacijama da prilagode svoja web rješenja za svoje specifične potrebe.

Danas nam Google Apps Marketplace nudi 300 aplikacija u 11 kategorija, uključujući i novi set obrazovnih aplikacija.

Također uključuje i odlične CRM aplikacije (eng. customer relationship management), aplikacije za vođenje projekata (eng. project management), aplikacije za korisničku podršku (eng. customer support) i financije, aplikacije za e-mail marketing itd.

Svaka web aplikacija na tržištu nudi smislene integracije koje se kreću od jednostavnih pogodnosti kao što su single sign-on prijave pa sve do kontekstualnih gadgeta unutar korisnikovog Gmail inboxa. Ako još uvijek ne znate što je Google Apps pročitajte kratko objašnjenje u nastavku.


Što je Google Apps?


Google Apps čini paket Google aplikacija koje donose osnovne usluge za lakše vođenje poslovanja. To je usluga s hostingom koja tvrtkama, školama i institucijama omogućuje upotrebu različitih Google proizvoda, uključujući e-mail, Google Dokumente, Google Kalendar i Google Talk na jedinstvenoj domeni (npr. www.vasatvrtka.com). Ako ste primjerice vlasnik domene domena.com i prijavite se za usluge Google Apps i svi u vašoj organizaciji dobit će sljedeće:

  • Prilagođenu e-mail adresu  (korisnik@domena.com)
  • Alate za obradu teksta
  • Proračunske tablice i prezentacije
  • Sustav dijeljenja kalendara
  • Alate za stvaranje web-stranica i web-lokacija za tvrtke
  • Pristup fleksibilnom intranetskom sustavu
  • I još puno, puno više!

U nastavku pogledajte kratak video o Google Apps Marketplaceu napravljen za njegov prvi rođendan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju