Prvi tablet s GLONASS-om u Rusiji

Prvi tablet na svijetu s podrškom za ruski satelitski navigacijski sustav GLONASS izašao je, naravno, u Rusiji, ime mu je Xpad, a pogoni ga Android 2.2. Froyo

Zimo Zimo Iva Krc | 13.05.2011. / 09:30

Prvi tablet s GLONASS-om u Rusiji

Prvi tablet na svijetu s podrškom za ruski satelitski navigacijski sustav GLONASS izašao je, naravno, u Rusiji, ime mu je Xpad, a pogoni ga Android 2.2. Froyo.

GLONASS je akronim za Global Navigation Satellite System, satelitska navigacija temeljena na radijskoj tehnologiji napravljena za rusku vladu od strane Ruskih Svemirskih Snaga.

Nedavno je objavljeno da je u Rusiji izašao na tržište prvi mobitel s ugrađenom podrškom za ruski satelitski navigacijski sustav GLONASS, a sada je na tržištu i prvi tablet koji ga podržava - Xpad. Ovaj 7-inčni uređaj pogoni Froyo, a sve se to vrti na 800-megahercnom procesoru i 512 MB memorije s baterijom koja trenutno može izdržati 5-6 sati u web-browsing-modu.

Proizvela ga je kompanija Sky Link.Pored GLONASS-a uređaj ima podršku i za GPS, a ruski davatelj mobilnih usluga tvrdi da podrška za oba sustava omogućava korištenje i podataka s oba sustava i još preciznije lociranje pozicije, te se nada da će i drugi proizvođači ručnih uređaja slijediti njihov primjer.

Nema točnog datuma izlaska ovog uređaja na tržište ali se planira negdje u listopadu sa cijenom od 500 dolara. Što vi mislite o ovom tabletu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti