Prvo pametno glačalo koje će vam olakšati najomraženiji kućanski posao

Na vrhu popisa kućnih poslova koje najmanje volimo oduvijek se nalazi glačanje, no ovo glačalo olakšat će život i najvećim mrziteljima ovog omraženog kućanskog posla.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.10.2017. / 18:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, posjetitelji su mogli vidjeti na tisuće elektroničkih uređaja. Među brojnim primjercima nisu bili samo pametni telefoni i IT igračke, već i napredna potrošačka elektronika poput sustava za glačanje Laurastar Smart koji je razvila švicarska tvrtka Laurastar Group.

Laurastar Smart sastoji se od daske za glačanje s ugrađenim spremnikom za destiliranu vodu i tehnologijom ispuštanja pare u 4 jačine te vakuumskog sustava, a pametnim ga čini Bluetooth veza s telefonom koja unaprjeđuje tehniku glačanja. Glačalo se može povezati s pripadajućom aplikacijom koja sadrži interaktivni videozapis koji omogućuje usporedbu vaših kretnji s idealnim "putanjama" glačala i koji će početnike naučiti kako glačati.

One koji su u glačanju već napredni, uređaj će savjetovati kako popraviti tehniku za što brže, bolje i učinkovitije glačanje. Također, glačalo je dovoljno pametno da samo namješta temperaturu ovisno o materijalu koji glačate, tako da nikada ne morate brinuti hoćete li možda spaliti ili oštetiti omiljenu majicu.

Aplikacija također nudi podatke i statistike o glačanju, poput razine vode u spremniku, istrošenosti daske za glačanje, vremenu koje provodimo glačajući i slično.

Napredni sustav za glačanje u prodaji je po cijeni od 1400 dolara ili nešto manje od 10.000 kuna. Inače, ovo nije najskuplje glačalo koje proizvodi švicarski Laurastar. Za prave zaljubljenike u ovu plemenitu vještinu, tu su glačala čija cijena raste i do 4000 dolara.

Dok čekamo robota za glačanje, poslužit će i ovo pametno glačalo koje će mnogima zasigurno uštedjeti puno vremena i još više živaca.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti