Putin: Trebaju nam dronovi, laseri i borbeni roboti

Nitko zapravo s potpunom sigurnošću ne zna kakvo sve oružje Rusi razvijaju i imaju u svom arsenalu, ali Putinove najave otkrivaju u kom se smjeru modernizacija vojske kreće.

Martina Čizmić | 22.11.2019. / 16:39

Vladimir Putin (Foto: AFP)

Rusija vojska kao prioritet u razvoju u idućem desetljeću treba borbene robote, dronove i lasere, kazao je predsjednik Vladimir Putin u petak.

Trebali bi proširiti arsenal bespilotnih izviđačkih i napadačkih zrakoplova, laserskih i hipersoničnih sustava, kao i robotskih sustava koji mogu izvršavati različite zadaće na bojnom polju, rekao je Putin.

U idućih nekoliko godina 70 posto ruskog naoružanja trebalo bi biti moderno, kazao je Putin na sastanku ruskog nacionalnog vijeća sigurnosti, prenosi Kremlj.

Putin je dan ranije rekao da nuklearna nesreća prije tri mjeseca u sjeverozapadnoj Rusiji uključivala unikatno oružje u razvoju, javio je Interfax.

Nekoliko je ljudi poginulo u onome što je vlada opisala eksplozijom eksperimentalnog stroja na vojnom poligonu u Severodvinsku. Finska granica nalazi se nekoliko stotina kilometara od toga mjesta.

Ruska vlada je prvo zanijekala da je bilo pojačane radijacije na toj lokaciji, ali je kasnije nadležna državna uprava izvijestila da je gama radijacija bila 16 puta viša od redovne.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti