Putujete za blagdane? Google Translate sad je dostupan i kad niste na internetu

Iz Googlea ističu kako je trenutno 59 jezika dostupno u "offline modu", a poboljšali su im točnost za 12 posto.

Martina Čizmić | 24.12.2019. / 11:50

Google Translate, ilustracija (Foto: Zimo)

Jedna od najkorisnijih aplikacija koju možete imati na svom pametnom telefonu kad putujete zasigurno je Google Translate, odnosno prevoditelj. Danas gotovo da nije važno razumijete li neki jezik ili ne. Google će se pobrinuti da ne bude nesporazuma.

No dosad je za korištenje Google Translatea bila potrebna internetska veza. S novom verzijom aplikacije većina jezika (pa tako i hrvatski) postaje dostupna i kad ste offline.

To znači da više ne morate strahovati zbog visokih računa za mobilni podatkovni promet kad putujete izvan EU-a i želite nešto prevesti.

Dovoljno je da pokrenete aplikaciju Google Translate dok ste još kod kuće, pronađete u popisu jezik s kojeg i na koji želite prevoditi, odaberete ga i kliknete na ikonu "Download/Preuzimanje". Već za nekoliko sekundi baza će biti na vašem uređaju i vi možete bez ikakvog straha isključiti podatkovni promet i služiti se aplikacijom za prevođenje.

Iz Googlea ističu kako je trenutačno 59 jezika dostupno u "offline modu", a poboljšali su im točnost za 12 posto.

Ipak, prije no što se otputite na svoju sljedeću destinaciju, provjerite na Googleovim stranicama je li i jezik koji vam treba dostupan offline.

I na kraju jedna loša vijest. Ova je opcija dostupna samo za aplikaciju na mobilnim telefonima pa ćete ako koristite Google Translate na računalu ipak morati biti spojeni na internet.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti