Realme predstavio telefon čiju bateriju je moguće napuniti u manje od 10 minuta

Revolucionarnih 240W predstavlja maksimalnu snagu punjenja koju podržava trenutno aktualni USB-C standard pa u Realmeu smatraju kako će ovaj punjač biti vodeći i u nadolazećim godinama.

Martina Čizmić | 02.03.2023. / 15:23

Predstavljanje Realmeovog GT3 u Barceloni (Foto: Realme)

Kineski Realme predsavio je svoj novi telefon, GT3, koji se može pohvaliti s najbržim punjenjem baterije na svijetu. Kako je istaknuto na Mobile World Congress u Barceloni, gdje je održano predstavljanje, zahvaljujući punjaču od 240W, baterija se u potpunosti može napuniti za manje od 10 minuta. 

realme je osnovan sa duhom Dare to Leap i misijom osnaživanja mladih generacija sa naprednom tehnologijom i dizajnom, istaknuo je Chase Xu, potpredsjednik realmea. Ulaskom u svoju 5. godinu, Realme je napravio još veći korak naprijed i postao prvi brend koji je probio stakleni plafon u industriji. To demonstrira posvećenost ka poboljšanju naše prisutnosti na tržištu kroz inovativne tehnologije i bolje povezivanje s našim korisnicima.

Realme GT Neo 5 Baterija na ovom telefonu može se napuniti do punog kapaciteta u manje od 10 minuta

Revolucionarnih 240W predstavlja maksimalnu snagu punjenja koju podržava trenutno aktualni USB-C standard pa u Realmeu smatraju kako će ovaj punjač biti vodeći i u nadolazećim godinama. 

Za to je bio potreban cijeli niz inovacija kao što je nova arhitektura punjenja. Naime, Realme GT3 ima tri čipseta sa istovremenim maksimalnim punjenjem, što rezultira sa 98,5% poboljšanom efikasnošću prijenosa. Pored toga, dolazi sa prilagođenim ultra-brzim kablom za punjenje od 12A, koji osigurava najveću snagu punjenja u industriji. Dual GaN tehnologija punjenja, koja uključuje end-to-end GaN čipset u telefonu i adapteru, omogućuje manju veličinu adaptera i više snage za punjenje baterije. 

Realme GT3 (Foto: Realme)

Kako je istaknuto na predstavljanju, jedan od najtežih izazova za punjenje velike snage je kontrola temperature. Realme GT3 je opremljen VC sistemom za vodeno hlađenje veličine 6580 mm2, PS3 vatrostalni dizajn, 13 temperaturnih senzora i 60 slojeva sigurnosne zaštite.

Prema internom laboratorijskom testiranju, baterija u Realme GT3 ima dvostruko više ciklusa punjenja od industrijskog standarda, a koristi inteligentno punjenje, koje otkriva status korisnika i prebacuje status punjenja u režim putovanja, režim spavanja ili režim u automobilu. Na ovaj način se pomaže u očuvanju zdravlja baterije i izbegavanju prekomjernog punjenja.

Realme GT Neo 5 Realme poput Applea: Otkrivena opcija koju će predstaviti u nadolazećem modelu svog pametnog telefona

 

Posebna je pozornost posvećena i samom dizajnu uređaja, pa će tako korisnici kroz prozirno staklo pored kamere moći vidjeti čipset, NFC čipse i, nešto što u Realmeu nazivaju inovativni sustav pulsnog sučelja sa RGB svjetlosnim prstenom u obliku slova C. Radi se o "lampici" koja prikazuje različite svetlosne efekte ovisno o statusu telefona. Na primer, ovisno o stupnju napunjenosti baterije mijenjati će boje, treperiti prilikom dolaznog poziva odnosno svijetliti za obavijesti. Korisnici mogu birati između 25 nijansi boja, 2 tipa ritma i 5 režima brzine osvjetljenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti