Realme poput Applea: Otkrivena opcija koju će predstaviti u nadolazećem modelu svog pametnog telefona

Na Twitteru već možemo vidjeti kako će nova opcija izgledati na telefonima Realmea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.02.2023. / 07:56

Realme GT Neo 5 (Foto: Realme)

S posljednjom generacijom iPhonea Apple je napokon prikazao jednu neočekivanu inovaciju na svojim telefonima iz serije Pro. Riječ je o opciji Dynamic Island koja na odličan način kombinira hardver i softver tako da se hardverski dio u kojem su smješteni kamera i senzori može virtualno proširiti prikazujući različite zanimljive informacije.

iPhone Već su počele glasine oko iPhonea 15: Popularna nova opcija stiže na sve buduće Appleove telefone

S obzirom na to da je ova opcija privukla dosta pažnje, kao i pohvale korisnika, bilo je jasno da bi nešto slično mogli predstaviti i drugi mobilni proizvođači. Jedan od njih, kompanija Realme (riječ je o podbrendu kineskog Oppa) već je nekoliko tjedana nakon predstavljanja iPhonea s Dynamic Islandom najavila kako bi mogli kopirati tu opciju.

Čini se da na tu njihovu kopiju nećemo morati dugo čekati jer je Madhav Sheth iz Realma na Twitteru objavio fotografiju C-Series telefona koji dolazi s opcijom koju je nazvao Mini-Capsule. Iako je njegova objava brzo uklonjena s Twittera, istu je animaciju na svom profilu prenio i poznati insider mobilne industrije koji je na toj društvenoj mreži poznat kao @OnLeaks. Animacija koju možete vidjeti u prilogu prikazuje ekran s kamerom smještenom u rupici u zaslonu koja se može proširiti u virtualnu malu kapsulu na kojoj je prikazan postotak napunjenosti baterije.

Prikaz punjenja baterije samo je jedan od brojnih mogućnosti na koje bi se mogla iskoristiti ova opcija. Npr. kako i u slučaju iPhonea, tu bi se mogle pojavljivati upute za karte i navigaciju, kontrole za upravljanje glazbom i slično, a kako bi tu opciju mogle iskoristiti i druge kompanije najbolje možemo vidjeti na primjeru Ubera. Ova je tvrtka nadogradila svoju aplikaciju za iPhone tako da se unutar Dynamic Islanda prikazuje vrijeme dolaska taksija.

Realme GT Neo 5 Baterija na ovom telefonu može se napuniti do punog kapaciteta u manje od 10 minuta

Kako će izgledati Mini-Capsule, odnosno što sve možemo očekivati od novog telefona Realmea koji će imati tu opciju saznat ćemo, nadamo se, uskoro.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti