Ako izuzmemo sve popularnije savitljive telefone, dizajn mobilnih uređaja proteklih se godina nije previše mijenjao. Veličina top-modela i njihovih ekrana je slična, kamere se nalaze u rupici u ekranu ili su, na nekim modelima, smještene ispod ekrana, no manje-više dizajn je sličan.

Punjenje baterije mobitela - 3 Nova aplikacija pogonjena umjetnom inteligencijom mogla bi povećati izdržljivost baterija u mobitelima i do 30 posto

Ono u čemu je ostvaren najveći napredak jest ispod haube - procesori su brži, grafika bolja, a kamere sve kvalitetnije. Jedino što još želimo od proizvođača mobilnih telefona su još izdržljivije baterije. S novim modelom smartphonea Realme nije predstavio telefon s izdržljivijom baterijom, no zato njihov model GT Neo 5 podržava 240W punjenje te je, kako naglašavaju na GSM Areni, rekorder kada je u pitanju brzina punjenja baterije. Naime, baterija se do punog kapaciteta napuni u manje od 10 minuta, što su fascinantne brojke.

Prema službenim podacima, dovoljno je samo 30 sekundi punjenja da bi se moglo razgovarati 2 sata ili 3 sata slušati glazbu, dok se nakon 4 minute baterija napuni na 50 posto.

Treba naglasiti kako je telefon napravljen u dvije verzije. Jedna verzija podržava spomenutu brzinu punjenja (dobra je vijest da je u pakiranju priložen odgovarajući 240W adapter) i dostupna je sa 16GB memorije i 256GB, odnosno 1TB prostora za pohranu podataka. Dostupna je i verzija koja podržava sporije punjenje (150W) i taj se model prodaje u verzijama 8/12/16GB RAM-a i sa 256GB memorije za pohranu podataka.

Što se ostalih opcija tiče, one su iste za obje verzije. Ekran dijagonale 6,74 inča s frekvencijom osvježavanja od 144Hz rezolucije 2772x1240 piksela, a pokreće ga čipset Snapdragon 8 Gen 1. Rezolucija glavne kamere iznosi 50MP te se sa stražnje strane još nalaze i 8MP širokokutna kamera te 2MP kamera za snimanje makro fotografija. Za ljubitelje selfija s prednje strane nalazi se 16MP kamera.

Pametni telefon, ilustracija Odlične vijesti za sve korisnike pametnih telefona i prijenosnih računala, to traže već godinama

Početna cijena modela s podrškom za 240W punjenje iznosi oko 470 dolara, no barem na početku bit će dostupan samo na kineskom tržištu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju