RECENZIJA: Androidov pametni sat No.1 D7

Pametni satovi danas ne služe samo kako bi vidjeli koliko je sati i obavijesti na njemu, oni su moćniji i nude puno više funkcionalnosti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.09.2017. / 07:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na testiranje smo dobili No.1 D7, moćan Androidov pametni sat koji nudi pregršt funkcija, mogućnosti i podataka. O čemu je riječ?

Vrlo atraktivna izgleda, D7 je zaista moćan pametni sat, a o tome govori i 8 GB interne memorije i 1 GB RAM-a te podrška za SIM karticu, a naravno uređaj ima i Wi-Fi, Bluetooth i sve ostalo što vam je potrebno za svakodnevno korištenje. Osim toga, D7 dolazi s moćnom baterijom od 500 mAh koja može izdržati do 5 dana korištenja, što se pokazalo izuzetno dobrom karakteristikom uređaja.

Kao i svaki moderniji pametni sat, tako i D7 nudi mogućnost da sve obavijesti s vašeg mobilnog uređaja primate na njemu, a uz to se nudi i mnogo više zahvaljujući naprednom operativnom sustavu FunOS koji je baziran na Androidu.

D7 tako ima brojne mogućnosti pametnog telefona, poput vremenske prognoze, visine, pritiska zraka, mjerenja broja koraka, monitoringa spavanja, otkucaja srca, GPS navigacije, pređene kilometraže, a osim toga ima i radio, video i glazbeni player te još mnogo toga, od čega sve možete pratiti na uređaju, dok za pregledniju statistiku naravno možete skinuti besplatnu aplikaciju koja će vam sve prikazati na vrlo jednostavan i pregledan način.

Osim te Funfit-aplikacije, postoji i aplikacija pomoću koje možete skinuti dizajn izgleda sata, pa tako možete birati među stotinama raznih dizajna. Odlična je stvar da uređaj podržava OTA, tako da ne morate uređaj spajati na računalo kako biste obavili ažuriranje, već sve možete obaviti preko Wi-Fija.

D7 dolazi s mnoštvom predinstaliranih aplikacija kao što su Facebook, WhatsApp, Skype, kalkulator, SMS, podsjetnik za ispijanje vode, Anti-lost, podsjetnik sjedenja itd., a ako vam to nije dovoljno, uvijek postoji Google Play preko kojeg možete skinuti dodatne aplikacije za ovaj simpatični pametni sat.

Uređaj je vrlo praktičan i možemo reći da je moćniji nego što to na prvu izgleda, što je svakako pozitivan faktor u cijeloj priči, no mali nedostatak svih pametnih satova uvijek su maleni ekrani. Ako želite surfati internetom, morate se malo potruditi s tipkanjem, na što se naviknete s vremenom, dok će čitanje portala na satu biti solidno, no ne i vrlo pregledno.

Kako god bilo, ovaj se pametni sat pokazao vrlo dobrim i praktičnim. Cijena uređaja nije baš kao što se očekuje od kineskih pametnih satova, ali s obzirom na sve što nudi D7, reći ćemo da je cijena od 83 dolara opravdana.

Više informacija o uređaju, kao i gdje ga možete nabaviti, potražite na njihovim službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti