Apple je objavio kako je u posljednjem kvartalu prodano 4.2 milijuna iPada, što generira prihode od 2.7 milijarde dolara. Oko 65% poduzeća sa popisa Fortune 500 već posjeduje iPad.

U telefonskom razgovoru CEO Steve Jobs izjavio je kako je povećana zaliha iPada za 500,000 komada, te da svi uređaji odlaze na prodaju u Walmart, AT&T, Verzion i Target, te van granica SAD-a.

Na iPad konkurenciju kaže kako su nadolazeći tableti za ovu godinu DOA “dead on arrival”, radi sljedećih razloga. Prvi razlog je što previše proizvođača želi izraditi 7” tablet, što je premalo. Jobs kaže kako sedam inčni tablet nije 70% veličine iPada, jer se mjeri po dijagonali, što bi po toj računici bilo 45% manje. Drugi razlog je što mnogo proizvođača cilja na Android, a sam Google izjavio je kako nisu spremni za prime-time na tabletima.

Što se tiče konkurencije pametnih telefona, Jobs je istaknuo kako su pretekli RIM, dok za Android ne postoji konkretnih brojeva oko isporučenih uređaja, tako da će morati čekati službene informacije kako bi mogli usporediti tko je pobjednik u posljednjem kvartalu.

Još kratko o brojkama.

Prihodi: 20.34 milijarde

Profit: 4.31 milijarde

Mac: 3.89 milijuna

iPhone: 14.1 milijuna

iPod: 9.05 milijuna

iPad: 4.19 milijuna

AppleTV: 250,000

Poslušajte pet minutnu izjavu Steve Jobsa u kojem se okomio na Google.

Via [BusinessInsider]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju