Revolucionaran uređaj koji strane jezike prevodi u stvarnom vremenu

Uređaj pomoću kojeg ćemo moći razgovarati s kim god želimo bez jezičnih barijera

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.05.2016. / 06:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Putovanje svijetom i upoznavanje novih ljudi nikada nije bilo lakše. Ako ste se ikada našli u situaciji da tijekom razgovora na stranom jeziku kažete nešto krivo ili se ne možete sjetiti određene riječi, onda znate koliko nedovoljno znanje ili neznanje stranog jezika može biti neugodno. Zahvaljujući novom uređaju vaša komunikacija na nekom od svjetskih jezika bit će lakša nego ikad prije.

Riječ je o bežičnim slušalicama The Pilot kompanije Waverly Labs koje bi mogle donijeti pravu revoluciju kada je u pitanju razumijevanje stranih jezika. Naime, ove slušalice u stvarnom vremenu automatski prevode govor na jezik koji korisnik razumije.

Korisnici će pomoću aplikacije moći odabrati neki od 4 različita strana jezika: francuski, španjolski, talijanski i engleski, a uređaj će zatim govor automatski prevesti na odabrani jezik.

Slušalice imaju vrlo elegantan dizajn i gotovo su neprimjetne kada se stave u uši. U prodaji će se naći već u rujnu ove godine, po cijeni od 129 dolara, a više informacija možete naći na službenoj stranici www.waverlylabs.com.

Pogledajte kako izgleda i funkcionira ovaj revolucionarni gadget:

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti