Revolut prikupio dodatnih 500 milijuna dolara investicija, u 2020. fokusira se na profitabilnost

Revolut će se fokusirati na razvoj pretplatničkih računa Premium i Metal, koji su se pokazali uspješnim izvorima prihoda za tvrtku.

Martina Čizmić | 25.02.2020. / 17:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Revolut je izvijestio kako je prikupio dodatnih 500 milijuna USD u seriji D financiranja te ukupni iznos koji je tvrtka prikupila iznosi 836 milijuna USD.

Novu rundu financiranja predvodilo je investicijsko društvo TCV sa sjedištem u SAD-u uz niz postojećih investitora koji su također sudjelovali u financiranju. U posljednjoj je rundi financiranja vrijednost poslovanja procijenjena na 5,5 milijardi USD, što tvrtku Revolut čini jednim od društava u području financijskih tehnologija s najvišom vrijednosti na svijetu.

Novi je kapital osiguran na temelju visoke potražnje i uporabe od strane klijenata te dobrih financijskih rezultata u protekloj godini. U 2019. godini Revolut je povećao porast broja klijenata za 169 %, broj svakodnevno aktivnih klijenata za 380 % te su financijski prihodi u 2018. narasli za 354 %.

Novi će se kapital fokusirati na korisničko iskustvo te će se koristiti za osnaživanje temeljne maloprodajne i poslovne ponude tvrtke Revolut na postojećim tržištima, s posebnim težištem na razvoju proizvoda koji će pospješiti svakodnevnu uporabu računa. Planovi za budućnost uključuju usluge zajmova za maloprodajne i poslovne klijente, širenje štednih računa s visokom kamatnom stopom izvan Ujedinjene Kraljevine, daljnja poboljšanja korisničke podrške i uvođenje bankarskog poslovanja u Europi. 

Revolut će se također fokusirati na razvoj pretplatničkih računa Premium i Metal, koji su se pokazali uspješnim izvorima prihoda za tvrtku, a u prošloj su godini narasli za 154 %. Računi Premium i Metal koje nudi tvrtka Revolut klijentima pružaju niz pogodnosti poput neograničene razmjene deviza, pristup salonima u zračnim lukama, trgovanje dionicama bez provizije te putno osiguranje. 

Tvrtka Revolut nastavlja s investicijama u povećanje radne snage na različitim lokacijama. Tvrtka trenutno zapošljava više od 2000 ljudi, a prošle je godine zaposlen niz osoba na rukovodećim pozicijama kako bi se poboljšalo upravljanje. Prošle je godine Revolut imenovao Martina Gilberta, bivšeg glavnog izvršnog direktora društva Standard Life Aberdeen, predsjednikom uprave. Caroline Britton, bivša partnerica za reviziju u društvu Deloitte, i Bruce Wallace, bivši operativni direktor društva Silicon Valley Bank, imenovani su neizvršnim direktorima. 

Naša je misija izgradnja globalne financijske platforme - jedne aplikacije s kojom bi naši klijenti mogli upravljati svim svojim svakodnevnim financijama, a ovo ulaganje dokazuje povjerenje investitora u naš poslovni model. U budućnosti ćemo se fokusirati na uvođenje bankarskog poslovanja u Europi, povećanje broja ljudi koji Revolut koriste kao svoj svakodnevni račun te ćemo težiti profitabilnosti. Društvo TCV već dugo pruža podršku osnivačima tvrtki koji na globalnoj razini mijenjaju industriju u kojoj su aktivni, zbog čega smo uzbuđeni što ćemo postati partneri i pripremamo se za iduću fazu suradnje, prokomentirao je Nik Storonsky, osnivač i predsjednik uprave tvrtke Revolut.

Oduševljeni smo što ćemo sklopiti partnerstvo s Nikom, Vladom i čitavim timom tvrtke Revolut. Revolut je stvorio izvrsno korisničko iskustvo, koje nadilazi sve što postojeće banke nude, uz pomoć tehnološkog stoga i potpune fokusiranosti na zadovoljstvo klijenata. Veselimo se što ćemo tim podržavati u njihovoj misiji razvoja tvrtke Revolut u jedno od najvećih društava za financijske usluge na svijetu, istaknuo je na kraju John Doran, glavni partner u društvu TCV .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti