Rijeka postaje novi ICT hub Ericssona Nikole Tesle

Za ured u Rijeci već smo zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a naša vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije, istaknula je predsjednica ENT-a, Gordana Kovačević.

Martina Čizmić | 06.06.2022. / 15:52

Gordana Kovačević (Foto: ENT)

Ericsson Nikola Tesla širi svoje urede i na Rijeku. Na svečanom otvorenju, na kojem su prisustvovali brojni uzvanici, istaknuto je kako se nadaju da će u Rijeku privući ICT stručnjake iz Istre i Kvarnera. 

Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Za ured u Rijeci već smo zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a naša vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom. Sigurna sam kako će naš riječki tim postati jedan od ključnih „čvorova u našoj mreži“ ureda u Hrvatskoj i inozemstvu koji snažno doprinose ugledu i rezultatima kompanije zahvaljujući izvrsnim zaposlenicima koji u njemu rade i ispisuju budućnost ovog grada, regije, ali i svijeta.

Da su u Rijeci širom otvorenih ruku dočekali Ericsson Nikolu Teslu potvrdio je i gradonačelnik Marko Filipović.

Grad Rijeka vodeći je smart grad u Hrvatskoj i odavno je prepoznao potrebu razvoja i daljnjeg istraživanja pametnih tehnologija u cilju stvaranja novih ili poboljšanih proizvoda i procesa, povećanja konkurentnosti gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta. U tom kontekstu je otvorenje riječkog ureda Ericssona Nikole Tesle iznimno važno jer je riječ o kompaniji koja predvodi u razvoju i implementaciji inovativnih tehnologija koje želimo u Rijeci, istaknuo je Filipović. 

Otvorenjem ureda u Rijeci, ENT će otvoriti i brojna nova radna mjesta, a tom prilikom je potpisan i ugovor o suradnji na projektu „Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji“ između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Uz Filozofski fakultet koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. 

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u narednom razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije. Radom na ovom projektu u kojem bi Ericsson Nikola Tesla bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnosti – test before invest, edukacija i povezivanje – kompanija ima priliku dati svoj doprinos kreiranju inovativnih digitalnih rješenja.

Kako su istaknuli, ENT više od 70 godina aktivno surađuje s akademskom zajednicom, na čemu, između ostalog, temelji svoje tehnološko liderstvo, jača inovacijski potencijal, omogućava transfer znanja i tehnologija te razvoj kvalitetnih stručnjaka.

Naša iskustva pokazala su da su ove prakse iznimno vrijedne i korisne te da bez znanosti nema razvoja tehnologije, a isto tako da bez naprednih tehnologija i partnerstva s lokalnom zajednicom nije moguće ostvariti gospodarski i društveni prosperitet. U budućnosti očekujem još prilika za suradnju kako sa Sveučilištem tako i s lokalnom zajednicom, poručila je Kovačević.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti