Rimac Automobili i Pinifarina potpisali ugovor vrijedan 600 milijuna kuna

Tvrtka Rimac Automobili najavila je suradnju s automobilskom tvrtkom Pininfarina vrijednom 600 milijuna kuna.

Davor Ivanov | 28.09.2018. / 12:18

Screenshot: Rimac Automobili
Screenshot: Rimac Automobili

Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna (80 milijuna eura), za Automobili Pininfarina i razvoj njihova prvog električnog automobila visokih performansi, PF0.

"Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", kazao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimca.

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, rekao je kako "suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarinina dizajna u jedan izniman automobil - PF0“

Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. Najavljeni PF0, na kojemu je ostvarena suradnja S Rimcem, prvi je vlastiti automobil s Pininfarinim potpisom, a bit će otkriven 2019. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti