Rimac dijeli stipendije STEM-ovcima: Evo koji su uvjeti i koji je iznos u pitanju

Stipendisti će imati priliku sudjelovati u inovativnim projektima elektrifikacije automobilske industrije.

Martina Čizmić | 08.09.2023. / 13:45

Stipendije za STEM studente (Foto: Rimac Technology)

S početkom nove akademske godine, iz Rimac Technologyja priopćili su kako započinju svoj stipendijski program. 

Rimac Technology prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje u STEM područjima s ciljem razvoja gospodarstva i cjelokupnog društva. Ovim stipendijskim programom želimo dati doprinos razvoju mladih - potencijalnih budućih inovatora, poduzetnika i zaposlenika IT sektora u Hrvatskoj, poručili su. 

Tako su u potrazi za 15 studenata diplomske razine studija iz STEM područja (elektrotehnika, računarstvo, strojarstvo, matematika, fizika, kemija, informacijsko i programsko inženjerstvo teostala područja prirodnih i tehničkih znanosti relevantna za Rimac Technology). 

Nudimo mogućnost redovitog stipendiranja u iznosu od 232,27 EUR (1.750,00 kn) mjesečno u trajanju od jedne akademske godine (jedanaest mjeseci u godini). Eventualni nastavak stipendiranja razmotrit će se na kraju akademske godine. Natječaj je otvoren za redovno upisane studente akreditiranih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj, poručuju iz Rimac Technologyja.

Kako dodaju, stipendisti će imati priliku sudjelovati u inovativnim projektima elektrifikacije automobilske industrije. Kroz stipendijski program tvrtke Rimac Technology rast će i napredovati u dinamičnom i izazovnom okruženju. Ovisno o afinitetima i potrebama, stipendisti će moći odabrati područje za obavljanje stručne prakse, izradu diplomskog rada i seminarskih radova.

Kako postati stipendist Rimac Technologyja?

Svi oni koji žele konkurirati za stipendiju, trebaju poslati svoj životopis na engleskom jeziku, motivacijsko pismo također na engleskom jeziku s objašnjenjem relevantnosti studijskog smjera za Rimac Technology, prijepis ocjena (prosjek ocjena) tijekom dosadašnjeg studija, potvrde o postignućima na natjecanjima, dobivenim priznanjima, nagradama, dodatnom obrazovanju, aktivnom sudjelovanju u udrugama i sličnim aktivnostima (dodatni bodovi), potvrdu o redovnom upisu 1. ili 2. godine diplomskog studija za akademsku godinu 2023./2024. te potpisanu izjavu studenta da nije korisnik druge obvezujuće stipendije.

Prijave su otvorene do 02. listopada 2023. godine, a podnose se u elektroničkom obliku na e-mail adresu: scholarship@rimac-technology.com

Iz Rimac Technologyja ističu kako će u selekcijski postupak (testiranje i intervju) biti uključeni samo oni kandidati koji uđu u uži izbor, a rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj Linkedin stranici tvrtke Rimac Technology najkasnije do 31.10.2023.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti