Rimac pokazao svoj adut za Ženevu

Na sajmu u Ženevi ovaj automobil pokazat će u boji Galactic White s karbonskim dijelovima u plavoj boji. Interijer C_Twoa proizveden je in-house, s mat finišem karbonskih umetaka te šavovima u unutrašnjosti u petrolej plavoj boji.

Rosana Stojmenović | 04.03.2019. / 15:43

C_Two (Foto: rimac-automobili.com) (Foto: rimac-automobili.com)

Tvrtka Rimac Automobili na svojoj stranici na Facebooku pohvalila se kako će na 89. Motor Showu u švicarskoj Ženevi u utorak predstaviti električni hiperautomobil C_Two.

U objavi su pokazali i nekoliko fotografija svojeg najnovijeg aduta. Na sajmu u Ženevi ovaj automobil pokazat će u boji Galactic White s karbonskim dijelovima u plavoj boji. Interijer C_Twoa proizveden je in-house, s mat finišem karbonskih umetaka te šavovima u unutrašnjosti u petrolej plavoj boji.

C_Two ima četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring - raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača.

Električni motori razvijaju 1.914 KS i 2.300 Nm, a ovaj hiperautomobil 100 km/h postiže u samo 1,85 sekundi, dok do 300 km/h ubrzava za 11,8 sekundi.

C_Two je potpuno električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućava domet od 650 kilometara.

U priopćenju na internetskoj stranici, iz Rimac Automobila navode kako su tijekom prošle godine udvostručili pogon te da je kompaniji glavna misija projektiranje, inženjering i proizvodnja ključnih električnih dijelova poput baterija, pogona, hardvera i softvera za mnoge partnere.

Više informacija očekuje se 5. ožujka od 12:30 na službenoj press-konferenciji u Ženevi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti